Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény

Hegyi W. György - Németh György - Görög-római történelem - tankönyv és szöveggyűjtemény

A BA szintű oktatás hároméves tapasztalatai bebizonyították, hogy azok a tankönyvek és szöveggyűjtemények, amelyeket az ötéves képzésben használtak, az ókorral csak egy félévben foglalkozó hallgatók számára túlságosan terjedelmesek. Ez indította arra Németh Györgyöt és Hegyi W. Györgyöt, az ELTE tankönyvírásban gyakorlott tanárait, hogy a hallgatók kezébe egy olyan könyvet és szöveggyűjteményt adjanak, amelyek alkalmazkodnak az egyetemi oktatás struktúrájához. A bronzkortól a Nyugatrómai Birodalom bukásáig kísérik végig az eseményeket, de részletesebben csak bizonyos csomóponti kérdéseket tárgyalnak. A legnagyobb újdonságot az jelenti, hogy a görög és a római történelem bemutatása egy kötetbe került. A szerzők az egyes fejezetek írásakor a legújabb kutatásokat is figyelembe vették, ezért a könyvvel az ókortörténet legkorszerűbb összefoglalását adják az érdeklődők kezébe.
A szöveggyűjtemény összeállításánál arra törekedtünk, hogy a görög és római történelem meghatározó eseményeit legalább egy-egy rövidebb forrás érzékeltesse, a jelentősebb személyiségek (pl. Periklés, Caesar, Augustus, Diocletianus) tetteit azonban több dokumentum segítségével világítsuk meg. Egy-egy gyakori vagy fontos történelmi toposz különféle változatait és ezek fejlődését is bemutatjuk. A magyar olvasók e forrásgyűjteményben olvashatják először Muwattalli hettita uralkodó Wilusát, vagyis Tróját megemlítő levelét, valamint több kisebb felirat és papirusz fordítását.A Könyv Magyarul!


Letöltések Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  898
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  1770 gr
  ISBN:
  9789632762050
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2011
  Commodity code:
  2220904 / 1076881
  Series:


  TAGS:
  Online Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény ebook, könyvet Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény FB2, Download Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény PDF , Download Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény MOBI, Online Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény könyvet, ingyenes letöltések Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény IPhone, Online könyvet Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény PDF, ingyenes Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény DJVU, ingyenes letöltések Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény TXT, letöltések Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény RTF, Online Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény FB2 , e-könyvet Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény letöltések TXT, ingyenes Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény letöltések könyvet, e-könyvet Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény download MOBI, letöltések Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény IPad, olvas Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény MOBI, olvas Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény DOC, ingyenes Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény AWZ, Download e-könyvet Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény iPad , ingyenes Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény DJVU, Download Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény DVD, olvas Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény TXT, Book Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény letöltések DJVU, Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény letöltések könyvet ingyenes, Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény letöltések könyvet pdf ingyenes, Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény pdf ingyenes, Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény letöltések könyvet epub ingyenes, Görög-római történelem – tankönyv és szöveggyűjtemény ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply