Glenn Gould


“Azokban az években, amikor megismertem Glenn Gouldot és együtt dolgoztam vele, gyakorta elgondolkoztam azon, vajon mi is az a különös vonzerő, amellyel a közönségét megbabonázza, s amely több, mint amivel a zeneszeretók táborát egy mégoly nagy előadóművész vagy zongorisia állalában elbűvöli. Ennek lényege, azt hiszem, abban áll, hogy
Gould rajongója nem pusztán egy karizmatikus előadóművész szolgai csodálója, hanem a zenéjét hallgatva vagy írásait olvasva sokkal inkább egy olyan felfedezés részese, amelynek nyomán egy gondolatrendszer részesévé is válhat. A Gould-élmény – ha az ember fogékony annak transzcendens oldalára – vallásijellegűnek mondható, mert Gould életműve nem zárt rendszer, hanem a lét egységes, összefüggő látásmódjához való csatlakozást jelenti. Természetesen azok, akik nem csatlakoznak, netán egyszerűen nem érzékenyek erre a gondolatrendszerre és Gouldot egy összehasonlító keretbe helyezik, mondván, hogy ő is csak egy a sok nagy pianista közül, ők egészen biztosan úgy látják, hogy
a jelenség ilyetén körülírása eszelősen túlzó, míg azok, akik érzik, amit megpróbáltam megfogalmazni, tudják, hogy egyszerűen csak megállapítottam valamit. Mindkét csoportnak ajánlom ezt a könyvet.”
Bruno Monsaingeon


Legendás muzsikusokról szóló legendás portréfilmek alkotójaként Bruno Monsaingeon alighanem korunk egyik legismertebb dokumentumfilm-készítője. Olyan előadóművészeket találunk a hősei között, mint David Oistrach, Yehudi Menuhin, Dietrich Fischer-Dieskau, vagy Szvjaloszlav Richter. Richter, a rejtély című filmjének anyagából nagy sikerű könyvet adott közre, amely a Holnap Kiadónál néhány évvel ezelőtt magyarul is megjelent. Ennek párdarabja az a kötet, amelyet az olvasó most a kezében tart, s főszereplője a Monsaingeon számára lalán legfontosabb előadóművész, Glenn Gould. A negyed százada elhunyt, zseniális kanadai zongoraművész interjúi közül válogatva Monsaingeon kötete átfogó képet nyújt a 20. század egyik legkülönlegesebb művészpályájáról, egyben betekintést enged egy hallatlanul eredeti zenei gondolkodó szellemi világába. Gould kijelentései az előadóművészet kérdéseit illetően, egyes megfogalmazásai a zenetörténet nagy alakjaival kapcsolatban olykor meghökkenthetik, máskor megbotránkoztathatják az óvatlan olvasót, de egyértelművé teszik, hogy Gould nemcsak zongoristaként volt a múlt század egyik legizgalmasabb alakja, hogy nemcsak hallgatni érdemes őt, de olvasni is.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Glenn Gould ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Glenn Gould ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  226
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  472 gr
  ISBN:
  9789633467497
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2122572 / 1020832
  Translator:


  TAGS:
  Online Glenn Gould ebook, könyvet Glenn Gould FB2, Download Glenn Gould PDF , Download Glenn Gould MOBI, Online Glenn Gould könyvet, ingyenes letöltések Glenn Gould IPhone, Online könyvet Glenn Gould PDF, ingyenes Glenn Gould DJVU, ingyenes letöltések Glenn Gould TXT, letöltések Glenn Gould RTF, Online Glenn Gould FB2 , e-könyvet Glenn Gould letöltések TXT, ingyenes Glenn Gould letöltések könyvet, e-könyvet Glenn Gould download MOBI, letöltések Glenn Gould IPad, olvas Glenn Gould MOBI, olvas Glenn Gould DOC, ingyenes Glenn Gould AWZ, Download e-könyvet Glenn Gould iPad , ingyenes Glenn Gould DJVU, Download Glenn Gould e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Glenn Gould DVD, olvas Glenn Gould TXT, Book Glenn Gould letöltések DJVU, Glenn Gould letöltések könyvet ingyenes, Glenn Gould letöltések könyvet pdf ingyenes, Glenn Gould pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Glenn Gould pdf ingyenes, Glenn Gould letöltések könyvet epub ingyenes, Glenn Gould ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply