Getica

Iordanes - Getica

A gót származású Iordanes, történész és jegyző életéből, aki 551 után, Croton püspökeként halt meg, csak az a pár adat ismert, amit két ránk maradt történelmi munkájában árult el önmagáról. Elsősorban az 551-ben, rossz latinsággal megírt Geticában, amely nagyrészt Cassiodorus mára már elveszett gót történetének a kivonata. A "gótok eredetéről és tetteiről" megrajzolt történelmi vázlatát Iordanes tág térbeli és időbeli határok közé helyezi: a mitikus kezdetektől egészen a saját koráig. Skandináviától Észak-Afrikáig, az Ural vidékétől Britanniáig követi végig hősei, mindenekelőtt a keleti gót királyi nemzetség, az Amalok sorsát, akiknek egyik ágával a "főnöke", Gunthigis révén, akinél jegyzősködött, személyes kapcsolatban is állt. A Theodor Mommsen kiadása nyomán Getica néven közismert munka 100 év után újra olvasható magyarul. A Pécsi Tudományegyetem Ókortörténeti és Régészeti Tanszékének hallgatói munkaközössége vállalkozott a fordításra Kiss Magdolna oktató vezetésével. A fordításhoz kapcsolódó bő jegyzetanyag, a mű 300-nál több szereplőjének rövid életrajza a Névmutatóban, térképek, Földrajzi névmutató, családfák, tanulmány Iordanes életéről, a nyugati gót Alarichról további információval szolgálnak a késő antikvitás történetéhez és ezzel főleg az egyetemi oktatásban hiánypótló szerepet töltenek be. A magyar nyelvre átültetett Geticával azonban nemcsak a szakembereknek, hanem mindenkinek, akit e korszak érdekel – ahol a szerző maga is engedi – élvezetes olvasmányt kívánnunk nyújtani.A Könyv Magyarul!


Letöltések Getica ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Getica ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  272
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  450 gr
  ISBN:
  9789639457690
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2005
  Árukód:
  2116709 / 1019478
  Fordító:


  TAGS:
  Online Getica ebook, könyvet Getica FB2, Download Getica PDF , Download Getica MOBI, Online Getica könyvet, ingyenes letöltések Getica IPhone, Online könyvet Getica PDF, ingyenes Getica DJVU, ingyenes letöltések Getica TXT, letöltések Getica RTF, Online Getica FB2 , e-könyvet Getica letöltések TXT, ingyenes Getica letöltések könyvet, e-könyvet Getica download MOBI, letöltések Getica IPad, olvas Getica MOBI, olvas Getica DOC, ingyenes Getica AWZ, Download e-könyvet Getica iPad , ingyenes Getica DJVU, Download Getica e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Getica DVD, olvas Getica TXT, Book Getica letöltések DJVU, Getica letöltések könyvet ingyenes, Getica letöltések könyvet pdf ingyenes, Getica pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Getica pdf ingyenes, Getica letöltések könyvet epub ingyenes, Getica ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply