Fortinbras királysága

Lengyel László - Fortinbras királysága

Királytükör ez a könyv. A XV. és a XVI. században tucatjával íródtak királytükrök azzal a céllal, hogy fejedelmeket bevezessenek a hatalom, az uralkodás művészetébe. De a nem is titkolt cél többnyire az volt, hogy a királytükör szerzője elmondja álláspontját a korszak és nemzete politikai állapotáról. Királytükröm a képzeletbeli Dániában játszódik, Hamlet halála után, amikor az ifjú Fortinbras kerül Dánia trónjára. Az időpont az 1600-as évek eleje, az európai nagy egyensúlyozások időszaka. A valóságos Dánia ekkor nagyhatalom.
Könyvemben más, bizonytalan és kisebb Dánia szerepel. A tét, hogy Dánia kiszorul-e az európai kontinensről, vagy meggyökeresedik ott. A királytükör szereplői többnyire beszélgetőpartnerek egy kolostorban. E Dánia lehetne az ezredvégi Magyarország is. Néhány év múlva senki sem fog emlékezni arra, hogy kik rejtőztek szereplőim mögött. Csak az lesz az érdekes, hogyan bánt valaki a központi hatalommal, miként viselkedtek a nemzetállammal a kozmokraták, mit jelentett Európához illeszkedni, vagy attól távolodni.
Figyelő szemmel követik királyhű személyiségek és ellenzékiek, valamint mindkettőtől függetlenek, hogy mit ér egy ország lerohanása, a mozgó háború, s milyenek azok a politikusok, akik e lerohanást vezénylik. Megvitatják, mit jelent a kisnemzeti politika, és mit ér a nagynemzeti, miben különbözik az államférfi a politikustól, Képkirályság a valóságtól. Hol van az igazi élet, az államban vagy azon kívül? Elgondolkoznak azon, mit tarthat össze egy nemzetet, milyen szegénynek és milyen gazdagnak és hatalmasnak lenni.
A könyv politikai elemzés és nem művészi alkotás. A párbeszéd nem dráma, hanem dialógus. Vélemények és érzések ütközése.A Könyv Magyarul!


Letöltések Fortinbras királysága ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Fortinbras királysága ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  12.5 x 20.5 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  267
  Cover:
  IN HARDCOVER
  ISBN:
  9632086686
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2000
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Fortinbras királysága ebook, könyvet Fortinbras királysága FB2, Download Fortinbras királysága PDF , Download Fortinbras királysága MOBI, Online Fortinbras királysága könyvet, ingyenes letöltések Fortinbras királysága IPhone, Online könyvet Fortinbras királysága PDF, ingyenes Fortinbras királysága DJVU, ingyenes letöltések Fortinbras királysága TXT, letöltések Fortinbras királysága RTF, Online Fortinbras királysága FB2 , e-könyvet Fortinbras királysága letöltések TXT, ingyenes Fortinbras királysága letöltések könyvet, e-könyvet Fortinbras királysága download MOBI, letöltések Fortinbras királysága IPad, olvas Fortinbras királysága MOBI, olvas Fortinbras királysága DOC, ingyenes Fortinbras királysága AWZ, Download e-könyvet Fortinbras királysága iPad , ingyenes Fortinbras királysága DJVU, Download Fortinbras királysága e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Fortinbras királysága DVD, olvas Fortinbras királysága TXT, Book Fortinbras királysága letöltések DJVU, Fortinbras királysága letöltések könyvet ingyenes, Fortinbras királysága letöltések könyvet pdf ingyenes, Fortinbras királysága pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Fortinbras királysága pdf ingyenes, Fortinbras királysága letöltések könyvet epub ingyenes, Fortinbras királysága ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply