Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez


A Collectanea Athanasiana sorozat II. Textus/Fontes alsorozatának 8/3 kötete a Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez, mely kiadvány a munkácsi és nagyváradi egyházmegyék parókiáinak 1774 és 1782 között lezajlott összeírását adja közre három alkötetben.

Jelen harmadik alkötet az 1777-ben alapított Nagyváradi Egyházmegye parókiáinak két összeírás (1778 és 1782) alkalmával begyűjtött adatait tartalmazza. A bécsi udvar először a görögkatolikus püspökök 1773-ban Bécsben megrendezett értekezlete után döntött összeírások elrendelése mellett. Az adatfelvételtől a döntéshozók a kánonilag 1771-ben felállított Munkácsi Egyházmegye dotációjával kapcsolatban reméltek pontosabb képet. Ezen összeírások anyagát tartalmazza a nyolcadik kötet első két alkötete. A Nagyváradi Egyházmegye megalapítása után a Helytartótanács hasonlóképpen járt el. A forráskiadás használatát az előző kötetekhez hasonlóan latin szószedet, a településnevek beazonosítása, illetve a lelkészek, a kántorok, a kegyúrak és települések nevét tartalmazó mutató segíti.
Tartalomjegyzék:
A kiadás szempontjai 7 A leggyakrabban előforduló latin szavak és kifejezések 9 Nagyváradi Egyházmegye (1778) 23 Nagyváradi Egyházmegye (1782) 193 Hely- és névmutató 467
A Könyv Magyarul!


Letöltések Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  480
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  834 gr
  ISBN:
  9786155073410
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2692106 / 1162033  TAGS:
  Online Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez ebook, könyvet Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez FB2, Download Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez PDF , Download Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez MOBI, Online Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez könyvet, ingyenes letöltések Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez IPhone, Online könyvet Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez PDF, ingyenes Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez DJVU, ingyenes letöltések Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez TXT, letöltések Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez RTF, Online Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez FB2 , e-könyvet Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez letöltések TXT, ingyenes Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez letöltések könyvet, e-könyvet Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez download MOBI, letöltések Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez IPad, olvas Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez MOBI, olvas Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez DOC, ingyenes Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez AWZ, Download e-könyvet Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez iPad , ingyenes Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez DJVU, Download Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez DVD, olvas Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez TXT, Book Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez letöltések DJVU, Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez letöltések könyvet ingyenes, Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez letöltések könyvet pdf ingyenes, Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez pdf ingyenes, Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez letöltések könyvet epub ingyenes, Források a magyarországi görögkatolikus parókiák történetéhez ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply