Fordítókalauz

Mészáros Andrea Éva - Várnai Judit Szilvia - Fordítókalauz

A szakfordítás jelentősége napjainkban az egész világon egyre erősödik. Európában a folyamatnak az egyik legfontosabb hajtóereje az Európai Unió, hiszen minden tagállam nyelvét érinti az EU hatalmas dokumentummennyiségének a különféle nyelvi irányokban történő lefordítása.
Magyarországon ma a globális tendenciáknak megfelelően többnyire az angol-magyar nyelvi irány jellemzi a fordításokat, és a jogi és az európai uniós fordítások a leggyakoribb témák között szerepelnek. Ennek a kiadványnak az a célja, hogy segítsen mindazoknak, akik gyakorló szakfordítóként, fordító szakos hallgatóként vagy az angol nyelv használójaként az angol nyelvű jogi és európai uniós szövegek buktatói között szeretnének eligazodni. A könyv a leggyakrabban előforduló problémás helyzeteket ismerteti, olvasmányos stílusban, tudományos igény nélkül. Mini esettanulmányok formájában háttérinformációkkal, magyarázatokkal, javaslatokkal együtt tárgyal egyrészt olyan angol szavakat, szókapcsolatokat, másrészt pedig olyan magyar nyelvhasználati kérdéseket, amelyek gyakran felmerülnek a jogi és az európai uniós szövegek fordítása során.
A könyv alapjául Várnai Judit Szilvia tízévnyi fordítási tapasztalatai szolgáltak, amelyeket az Igazságügyi Minisztériumban, majd szabadúszó fordítóként, a Szegedi Tudományegyetem és az ELTE szakfordítóképzőjének óraadójaként és a Cielito Lindo fordítóiroda az Európai Bizottság egyik beszállítója vezetőjeként szerzett. Mészáros Andrea Éva író, képzőművész, akinek lelkiismeretes szerkesztési és gyűjtőmunkája nélkül a kiadvány nem született volna meg.A Könyv Magyarul!


Letöltések Fordítókalauz ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Fordítókalauz ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  130
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  152 gr
  ISBN:
  9789639902732
  Language:
  HUNGARIAN – ENGLISH
  Year of publication:
  2011
  Commodity code:
  2217330 / 1073272
  Series:


  TAGS:
  Online Fordítókalauz ebook, könyvet Fordítókalauz FB2, Download Fordítókalauz PDF , Download Fordítókalauz MOBI, Online Fordítókalauz könyvet, ingyenes letöltések Fordítókalauz IPhone, Online könyvet Fordítókalauz PDF, ingyenes Fordítókalauz DJVU, ingyenes letöltések Fordítókalauz TXT, letöltések Fordítókalauz RTF, Online Fordítókalauz FB2 , e-könyvet Fordítókalauz letöltések TXT, ingyenes Fordítókalauz letöltések könyvet, e-könyvet Fordítókalauz download MOBI, letöltések Fordítókalauz IPad, olvas Fordítókalauz MOBI, olvas Fordítókalauz DOC, ingyenes Fordítókalauz AWZ, Download e-könyvet Fordítókalauz iPad , ingyenes Fordítókalauz DJVU, Download Fordítókalauz e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Fordítókalauz DVD, olvas Fordítókalauz TXT, Book Fordítókalauz letöltések DJVU, Fordítókalauz letöltések könyvet ingyenes, Fordítókalauz letöltések könyvet pdf ingyenes, Fordítókalauz pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Fordítókalauz pdf ingyenes, Fordítókalauz letöltések könyvet epub ingyenes, Fordítókalauz ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply