Ferencesek szakolcán a korai újkorban

Zvara Edina - Ferencesek szakolcán a korai újkorban

Zvara Edina Éva – a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett magyar-könyvtár-történelem szakos, majd a József Attila Tudományegyetemen régi könyves könyvtáros diplomát. Doktori (PhD) disszercációját 2006-ban védte meg Szegeden Libros habere. A szakolcai ferencesek könyvkultúrája a 16-17. századi Magyarországon címmel. 1995 óta tanít Szegeden, jelenleg az SZTE BTK Könyvtár- és Humán Információtudományi Tanszéken egyetemi adjunktus. Diákévei alatt kezdett el dolgozni a Szegeden folyó könyvtörténeti kutatásokban. Rendszeresen kutat a Klebelsberg és a Bolyai Ösztöndíj támogatásával hazai és külföldi gyűjteményben. Tanáraival, majd hallgatóival több régi könyves gyűjteményt tárt fel, így a németújvári és kaplonyi ferences rendház, a bajai Ady Endre Városi Könyvtár és a kismartoni Esterházy kastély bibliotékáját. Főbb kutatási területei: magyar nyelvű bibliafordítások és -kiadások a 16-17. században, a szerzetesrendek könyvtárai, protestáns prédikátorok olvasmányai a kora újkori Magyarországon; az Esterházy-család könyvgyűjteményei. Jelentősebb művei: A Bethlen Gábor Református Gimnázium 16. századi könyvei. Összeáll.: Simon Ferenc, Zvara Edina. Hódmezővásárhely, 1998. – Katolikus intézményi könyvtárak Magyarországon, 1526-1726. Jegyzékszerű források. Sajtó alá rend.: Zvara Edina. Szeged, 2001. – ,,Az keresztyén olvasóknak". Magyar nyelvű bibliafordítások és -kiadások előszavai és ajánlásai a 16-17. századból. Sajtó alá rend.: Zvara Edina. Szerk.: Jankovics József. Bp., 2003. – István Monok-Péter Ötvös-Edina Zvara: Balthasar Batthyány und seine Bibliothek. Eisenstadt, 2004. – Humanistes du Bassin des Carpates. I. Traducteurs et éditeurs de la Bible. Par István Monok et Edina Zvara avec la collaboration de Eva Márza. Paris-Turnhout, 2008. – A kaplonyi ferences rendház könyvtárának régi állománya. Összeáll.: Magyar Árpád, Zvara Edina. Bp., 2009.A Könyv Magyarul!


Letöltések Ferencesek szakolcán a korai újkorban ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Ferencesek szakolcán a korai újkorban ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  182
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  332 gr
  ISBN:
  9789639662667
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2012
  Árukód:
  2384239 / 1110044
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Ferencesek szakolcán a korai újkorban ebook, könyvet Ferencesek szakolcán a korai újkorban FB2, Download Ferencesek szakolcán a korai újkorban PDF , Download Ferencesek szakolcán a korai újkorban MOBI, Online Ferencesek szakolcán a korai újkorban könyvet, ingyenes letöltések Ferencesek szakolcán a korai újkorban IPhone, Online könyvet Ferencesek szakolcán a korai újkorban PDF, ingyenes Ferencesek szakolcán a korai újkorban DJVU, ingyenes letöltések Ferencesek szakolcán a korai újkorban TXT, letöltések Ferencesek szakolcán a korai újkorban RTF, Online Ferencesek szakolcán a korai újkorban FB2 , e-könyvet Ferencesek szakolcán a korai újkorban letöltések TXT, ingyenes Ferencesek szakolcán a korai újkorban letöltések könyvet, e-könyvet Ferencesek szakolcán a korai újkorban download MOBI, letöltések Ferencesek szakolcán a korai újkorban IPad, olvas Ferencesek szakolcán a korai újkorban MOBI, olvas Ferencesek szakolcán a korai újkorban DOC, ingyenes Ferencesek szakolcán a korai újkorban AWZ, Download e-könyvet Ferencesek szakolcán a korai újkorban iPad , ingyenes Ferencesek szakolcán a korai újkorban DJVU, Download Ferencesek szakolcán a korai újkorban e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Ferencesek szakolcán a korai újkorban DVD, olvas Ferencesek szakolcán a korai újkorban TXT, Book Ferencesek szakolcán a korai újkorban letöltések DJVU, Ferencesek szakolcán a korai újkorban letöltések könyvet ingyenes, Ferencesek szakolcán a korai újkorban letöltések könyvet pdf ingyenes, Ferencesek szakolcán a korai újkorban pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Ferencesek szakolcán a korai újkorban pdf ingyenes, Ferencesek szakolcán a korai újkorban letöltések könyvet epub ingyenes, Ferencesek szakolcán a korai újkorban ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply