Feljegyzések Gyuri fiam részére

Bálint Ármin - Feljegyzések Gyuri fiam részére

,,Tizenhét hónapja vittek el, Gyurikám. Egy pókhálófonálnyi lehetőség az, amibe kapaszkodom, hogy elhitessem magammal, hogy talán mégis élsz. Ennek a vékony fonalnak nem szabad elszakadnia, ha azt akarom, hogy életemnek még célja legyen. Ezért is folytatom ezeket a feljegyzéseket, és abban az illúzióban ringatom magamat, hogy veled beszélgetek, és várom a hírt, hogy élsz, és valamikor visszajössz" – írja naplójában az apa, Bálint Ármin. A fiú, Bálint György újságíró, irodalomkritikus, költő, író és műfordító, A Nyugat, a Gondolat és a Pesti Napló munkatársa, angol és amerikai lapok tudósítója ekkor már másfél éve nem él: miután bevonult utolsó munkaszolgálatára – büntetőszázadba -, 1943 januárjában, harminchat évesen odaveszett a keleti fronton. Halálhírét megvitték a családnak, de az édesapja nem akarta tudomásul venni, tévedésnek tartotta. Mintha az, hogy részletesen beszámol a budapesti védett házban átélt eseményekről, az a zsidóüldözésekről és Budapest ostromáról, rádió- és újsághírek alapján a háború világpolitikai történéseiről – valamiféle mágiaként életben tartaná a fiát, Bálint Györgyöt. Vagy: a hit, hogy a fia él, és még viszontláthatja, tartotta a lelket az apában ahhoz, hogy átvészelje a borzalmakat.
Bálint Ármin még megérte, hogy Pesten véget ért a háború, alig egy hónapra rá hunyt el betegségben. Ez a kötet fiához írt feljegyzéseinek előszóval és jegyzetekkel ellátott, gondozott kiadása.

,,Eltünt, – koppan a hír.
És dobban, dermed a szív bent.
Két bordám közt már feszülő, rossz fájdalom ébred,
reszket ilyenkor s emlékemben oly élesen élnek
régmondott szavaid s úgy érzem testi valódat,
mint a halottakét –
Mégsem tudok írni ma rólad!"-
Radnóti Miklós: Ötödik ecloga (Bálint György emlékére)
A Könyv Magyarul!


Letöltések Feljegyzések Gyuri fiam részére ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Feljegyzések Gyuri fiam részére ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  140
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  Súly:
  184 gr
  ISBN:
  9786155480072
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2014
  Árukód:
  2653840 / 1152973  TAGS:
  Online Feljegyzések Gyuri fiam részére ebook, könyvet Feljegyzések Gyuri fiam részére FB2, Download Feljegyzések Gyuri fiam részére PDF , Download Feljegyzések Gyuri fiam részére MOBI, Online Feljegyzések Gyuri fiam részére könyvet, ingyenes letöltések Feljegyzések Gyuri fiam részére IPhone, Online könyvet Feljegyzések Gyuri fiam részére PDF, ingyenes Feljegyzések Gyuri fiam részére DJVU, ingyenes letöltések Feljegyzések Gyuri fiam részére TXT, letöltések Feljegyzések Gyuri fiam részére RTF, Online Feljegyzések Gyuri fiam részére FB2 , e-könyvet Feljegyzések Gyuri fiam részére letöltések TXT, ingyenes Feljegyzések Gyuri fiam részére letöltések könyvet, e-könyvet Feljegyzések Gyuri fiam részére download MOBI, letöltések Feljegyzések Gyuri fiam részére IPad, olvas Feljegyzések Gyuri fiam részére MOBI, olvas Feljegyzések Gyuri fiam részére DOC, ingyenes Feljegyzések Gyuri fiam részére AWZ, Download e-könyvet Feljegyzések Gyuri fiam részére iPad , ingyenes Feljegyzések Gyuri fiam részére DJVU, Download Feljegyzések Gyuri fiam részére e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Feljegyzések Gyuri fiam részére DVD, olvas Feljegyzések Gyuri fiam részére TXT, Book Feljegyzések Gyuri fiam részére letöltések DJVU, Feljegyzések Gyuri fiam részére letöltések könyvet ingyenes, Feljegyzések Gyuri fiam részére letöltések könyvet pdf ingyenes, Feljegyzések Gyuri fiam részére pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Feljegyzések Gyuri fiam részére pdf ingyenes, Feljegyzések Gyuri fiam részére letöltések könyvet epub ingyenes, Feljegyzések Gyuri fiam részére ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply