Felhőutazók

Giuseppe Lupo - Felhőutazók

1499 őszén a fiatal könyvnyomtató-segédet, Zosimo Aleppót Van Graan mester elindítja Velencéből, hogy megszerezze azokat a pergameneket, amelyeket egy mindenki által Vörösbegyként emlegetett titokzatos diák a tarisznyájában hord. Sokféle szóbeszéd övezi ezeket az írásokat: talán próféciák, kinyilatkoztatások vagy titkos emlékiratok… Zosimo úti célja Milánó, de későn érkezik, a diák már továbbállt a városból. Elindul hát a nyomában Mantovába, onnan Franciaországba, majd vissza, Nápolyba és végül a basilicatai Atellába is eljut: városokat, vidékeket jár be, ködben, hóban vándorol, beleszeret egy borostyánszín bőrű, macskaszemű lányba, akinek neve Nuevomundo, azaz Újvilág; kereskedőkkel, lovagokkal, fogadósokkal, kémekkel, egyházi személyekkel és kétes alakokkal kerül kapcsolatba, festőnek, költőnek, zsoldoskatonának adja ki magát, csak hogy a vágyott kézirat nyomára bukkanhasson.

Lupo nagy elődje az olasz irodalomban Ariosto; a XX. századi világirodalomból pedig leginkább García Márquezzel rokonítható, nála a Buendía-törzs helyett Leonardo da Vinci, Pico della Mirandola, Isabella dEste és Gutenberg első követői alkotják a nagy családot A könyv különleges értéke a korabeli Itáliára jellemző sokszínű nyelvi kultúra felvonultatása írja ajánlásában Sebastiano Vassalli.

A Felhőutazók nyomozás egy könyv után, hiszen a könyvek sorsunk és a történelem mozgatói. Képzeletbeli térképek rajzolódnak elénk ebben a történetben, mely egyszerre útirajz, pikareszk, fejlődési regény: egy álombeli utazás. Zosimo küldetése során újra megtalálja saját eredetének régmúlt, elfeledett idejét, megleli identitását.

GIUSEPPE LUPO 1963-ban született a dél-olaszországi Basilicata tartomány Atella nevű városában. Jelenleg Lombardiában él, XX. századi és kortárs olasz irodalmat tanít a milánói Szent Szív Katolikus Egyetemen. Számos irodalomtörténeti tanulmány szerzője és az Avvenire című lap valamint a Sole24Ore kulturális rovatának állandó munkatársa. 2011-ben Az utolsó palmirai menyasszony című regényével elnyerte a Selezione Campiello díjat. A velencei Marsilio Kiadónál 2013-ban megjelent Felhőutazók az ötödik regénye, mely 2014-ben Sebastiano Vassallinak, a kortárs olasz fantáziairodalom nemrég elhunyt mesterének ajánlásával a Strega-díj jelöltje volt.

LUKÁCSI MARGIT (1965) Budapesten él, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Olasz Tanszékének adjunktusa, XIXXX. századi olasz irodalmat tanít. Számos műfordítása jelent meg, 2008-ban az Olasz Köztársaság Nagykövete Az olasz kultúráért emlékplakettel ismerte el munkásságát.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Felhőutazók ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Felhőutazók ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  254
  Borító:
  FÜLES, KARTONÁLT
  Súly:
  280 gr
  ISBN:
  9789634141525
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2016
  Árukód:
  2679944 / 1156242
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Felhőutazók ebook, könyvet Felhőutazók FB2, Download Felhőutazók PDF , Download Felhőutazók MOBI, Online Felhőutazók könyvet, ingyenes letöltések Felhőutazók IPhone, Online könyvet Felhőutazók PDF, ingyenes Felhőutazók DJVU, ingyenes letöltések Felhőutazók TXT, letöltések Felhőutazók RTF, Online Felhőutazók FB2 , e-könyvet Felhőutazók letöltések TXT, ingyenes Felhőutazók letöltések könyvet, e-könyvet Felhőutazók download MOBI, letöltések Felhőutazók IPad, olvas Felhőutazók MOBI, olvas Felhőutazók DOC, ingyenes Felhőutazók AWZ, Download e-könyvet Felhőutazók iPad , ingyenes Felhőutazók DJVU, Download Felhőutazók e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Felhőutazók DVD, olvas Felhőutazók TXT, Book Felhőutazók letöltések DJVU, Felhőutazók letöltések könyvet ingyenes, Felhőutazók letöltések könyvet pdf ingyenes, Felhőutazók pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Felhőutazók pdf ingyenes, Felhőutazók letöltések könyvet epub ingyenes, Felhőutazók ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply