Felfegyverzett diliház


Frei Tamás ajánlása:


Amikor Londonban forgatunk, mindig elzarándokolok kedvenc könyvesboltomba, a Piccadilly sarkára, ahol öt emeleten vár a világ szinte teljes könyvkínálata. Hónom alatt a legérdekesebb újdonságokkal felballagok legfelülre, ahol a View kávézó van berendezve süppedős fotelokkal, és ahonnan, miként a neve is sugallja, csodás kilátás nyílik a városra, mert onnan már átlátni a Piccadilly viktoriánus épületein, és órákon át olvasgatok. Így történt ez nemrégiben is: beléptem az üzletbe, egyenesen a forró könyvek polcához tartottam. Az egészet beborította Greg Palast új könyve, amelyre már két éve várt a világ. Az újságok és a tévéműsorok tele voltak a kiszivárgott hírekkel és részletekkel miként vette fel Palast a titkos beszélgetéseket, hogy szorította sarokba Hillary Clintont, és hasonlók. Kezembe vettem hát a “gerilla” újságíró könyvét, és lapozgatva elindultam a lépcsőn az ötödikre. Azt hiszem, csak a harmadikig jutottam. A lépcsőfordulóban hátamat egy könyvespolcnak támasztva lecsúsztam a szőnyegre, és csak olvastam és olvastam


Kíváncsi vagyok, hogy önnek sikerül-e kijutnia ezzel a könyvvel a boltból, vagy úgy, mint akkor én, olvasgatva ott ragad?


 


A könyvről:


A számunkra még ismeretlen Greg Palast legújabb könyvében Amerika életét veszi górcső alá a Bush-kormányzat színre lépte óta történtek fényében (választási manipulációk, a terrorellenes hadjárat körüli füllentések, vastag hazugságok) öt, viszonylag független írásában. A könyv persze nem Amerikáról szól, hanem arról a “globális” világról, amelyhez Magyarország ma már ezer szállal kötődik.


Sokat emlegetett “kutatócsoportja” segítségével Palast egy eddig ismeretlen, bár gyanított összefüggésre derít fényt: hogy tudniillik a saját olaját jó áron exportálni óhajtó Amerikának ige­nis nagyon jól jöttek a Világkereskedelmi Központ elleni merényletek, hiszen így a Fehér Háznak jó ürügye lett a közel-keleti rendcsinálásra, az olajárak befolyásolására, a gigantikus és világhatalmat jelentő olajbiznisz tortájából egy jókora szelet megkaparintásához. A hidegháború után végre itt az új ellenség, akire hivatkozva lehet fegyverkezni, és Amerika világuralmát tovább erősíteni. De Palast ennél is tovább megy: azt mondja, hogy nem egyszerűen jól jött a merénylet, hanem túl jól jött. Gyanúsnak tartja a merénylők utáni nyomozás sumákságait, látszólagos kudarcát, az amerikai hétköznapok tudatos hiszterizálását a terrorfenyegetéssel.


Palast könyvének olvasása után másképp értelmezzük majd a híreket.  A Felfegyverzett diliház pár hónap alatt, New Yorktól Sydneyig kultuszkönyv lett, a 21. századi világot megérteni akarók letehetetlen bibliája!


Szívből jövő humora, a szavakat könnyedén fűző, oldott, közvetlen hangneme és profi zsurnalizmusa, no meg a közérdeklődésre igencsak számot tartó témája révén a könyv nemtől, kortól és foglalkozástól függetlenül szórakoztat.
 
A  szerzőről:


Greg Palast (1952) az “angol” amerikai, a tényfeltáró újságírás egyik legnagyobb élő alakja, aki – bár Amerikában született, és még ott vált hírhedten híressé – pár éve Angliába “emigrált” az amerikai média szerinte “torz és elfogult” világa elől. Azóta is a brit BBC és a The Observer munkatársa, aki elképesztő bátorsággal és technikákkal leplezi le a hatalmasok gaztetteit. Az Exxon Valdez olajtanker emlékezetes katasztrófájá­ról ő bizonyította be, hogy nem a cég által bűnbakká tett kapitány a felelős, hanem az amerikai mul­ti spórolása és sorozatos törvénysértései; ő tárta fel az Enron energiakereskedő konszern igazgatóinak sorozatos könyvelési csalásait, amivel a csődből igyekeztek kimászni, a felelősséget a beo­sztottaikra hárítani. És ő az, aki Tony Blair miniszterelnök kormányzása legnagyobb botrányát robbantotta ki, amikor bebizonyította, hogy egyes nemzetközi lobbikat a brit kormányfő körei állami beruházásokhoz és bennfentes információkhoz juttattak. Meg is nyerte vele “Az év sztorija” sajtós kitüntetést. Ha szakszervezetek mellé kell állni a konszernekkel szemben, ha fogyasz­tót kell védeni a gyártótól, ha fehérgalléros gazdasági bűnözést és korrupciót kell leleplezni, Greg Palast szakértelmére és gyilkos humorára bizton számíthatunk. “Nemzeti kincs” – mondják róla honfitársai, abban bízva, hogy miután távozik a Fehér Házból George Bush, az újságírás élő legendája ismét rendszeresen publikál majd Amerikában elvégre náluk is sajtószabadság van, vagy nem?
A Könyv Magyarul!


Letöltések Felfegyverzett diliház ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Felfegyverzett diliház ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  378
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  400 gr
  ISBN:
  9789635307777
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2007
  Commodity code:
  2123260 / 1021316
  Series:


  TAGS:
  Online Felfegyverzett diliház ebook, könyvet Felfegyverzett diliház FB2, Download Felfegyverzett diliház PDF , Download Felfegyverzett diliház MOBI, Online Felfegyverzett diliház könyvet, ingyenes letöltések Felfegyverzett diliház IPhone, Online könyvet Felfegyverzett diliház PDF, ingyenes Felfegyverzett diliház DJVU, ingyenes letöltések Felfegyverzett diliház TXT, letöltések Felfegyverzett diliház RTF, Online Felfegyverzett diliház FB2 , e-könyvet Felfegyverzett diliház letöltések TXT, ingyenes Felfegyverzett diliház letöltések könyvet, e-könyvet Felfegyverzett diliház download MOBI, letöltések Felfegyverzett diliház IPad, olvas Felfegyverzett diliház MOBI, olvas Felfegyverzett diliház DOC, ingyenes Felfegyverzett diliház AWZ, Download e-könyvet Felfegyverzett diliház iPad , ingyenes Felfegyverzett diliház DJVU, Download Felfegyverzett diliház e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Felfegyverzett diliház DVD, olvas Felfegyverzett diliház TXT, Book Felfegyverzett diliház letöltések DJVU, Felfegyverzett diliház letöltések könyvet ingyenes, Felfegyverzett diliház letöltések könyvet pdf ingyenes, Felfegyverzett diliház pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Felfegyverzett diliház pdf ingyenes, Felfegyverzett diliház letöltések könyvet epub ingyenes, Felfegyverzett diliház ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply