Fehér lampionok


Kautzky elbeszélései mindenekelőtt gazdag életanyagukkal nyűgözik le az olvasót. Mintegy fél évszázad magyar történelmének jelképességük folytán jelentős epizódjairól olvasunk a kötetben, amely egységes egész, anélkül hogy az író a novella szükségszerű zártságán erőszakot téve, regényfejezetként sorakoztatná őket egymás mellé. Elsősorban azért egész, mert a gyereklét eseményeitől az érett, tapasztalatokban, élményekben gazdag felnőttkor mindennapi és kivételes pillanataiig ábrázol az író az idő és a helyszín által meghatározott átlagos és kivételes sorsokat, jelképessé emelet epizódokat. Másrészt azzá válik a könyv az előadásmód révén. Kautzky novellája egy történetnek, egy feszültségében már-már drámafelvonásként ható eseménynek csak a leglényegesebb körvonalait vázolja fel, egy helyzetnek mintegy csak az erővonalait, amit a szereplőknek a feltett, de el nem hangzott kérdésre adott válasza teljesít ki. Az egyes novellák szerkezetének a kimondás és az elhallgatás, a párbeszéd vagy a belső monológ szavai s a köztük levő csend egyformán és egyenrangúan mellőzhetetlen eleme, az eljárás megismétlődik a könyv szerkezetében is, szoros kapcsolatot teremtve az egyes írások között. Ez a technika szinte szerzőtárssá teszi az olvasót. Nemcsak feszült figyelemre készteti, de arra is, hogy az íróval együtt az igazság mérlegére tegye saját emlékeit, élményeit, tapasztalatait, tetteit, a novellahős sorsát figyelemmel kísérve, azonosulva vele, megkérdezze magától: mit tettem volna itt és most én? Az olvasóban, az olvasó reakciói révén válik végképp teljes egésszé a könyv, teremtett voltában is a valóság hiteles képévé, jelképpé egyszerre.A Könyv Magyarul!


Letöltések Fehér lampionok ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Fehér lampionok ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  10 x 19 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  271
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9632116143
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1984
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Fehér lampionok ebook, könyvet Fehér lampionok FB2, Download Fehér lampionok PDF , Download Fehér lampionok MOBI, Online Fehér lampionok könyvet, ingyenes letöltések Fehér lampionok IPhone, Online könyvet Fehér lampionok PDF, ingyenes Fehér lampionok DJVU, ingyenes letöltések Fehér lampionok TXT, letöltések Fehér lampionok RTF, Online Fehér lampionok FB2 , e-könyvet Fehér lampionok letöltések TXT, ingyenes Fehér lampionok letöltések könyvet, e-könyvet Fehér lampionok download MOBI, letöltések Fehér lampionok IPad, olvas Fehér lampionok MOBI, olvas Fehér lampionok DOC, ingyenes Fehér lampionok AWZ, Download e-könyvet Fehér lampionok iPad , ingyenes Fehér lampionok DJVU, Download Fehér lampionok e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Fehér lampionok DVD, olvas Fehér lampionok TXT, Book Fehér lampionok letöltések DJVU, Fehér lampionok letöltések könyvet ingyenes, Fehér lampionok letöltések könyvet pdf ingyenes, Fehér lampionok pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Fehér lampionok pdf ingyenes, Fehér lampionok letöltések könyvet epub ingyenes, Fehér lampionok ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply