Ezeregyéjszaka legszebb regéi II.

Benedek Elek - Ezeregyéjszaka legszebb regéi II.

Benedek Elek Kisbaconban született 1859. szeptember 30-án és 1929. augusztus 17-én, munka közben érte a halál.
A Népmese Napja, melyet minden év szeptember 30-án tartanak, az Ő születésének emlékét őrzi.
Olvasói és tisztelői a Nagy mesemondóként emlegetik. Meséin, mesefordításain generációk sora nőtt fel és ismerte meg történeteinek mély bölcsességét.
Benedek Elekre a különböző kultúrák népmesekincse is erősen hatott. A szász és román mesék összegyűjtésével és kiadásával megszeretette a nemzetiségeket, és megismertette a gyerekekkel a mese-rokonság lényegét. De a világirodalom mesekincsének átültetése, lefordítása, mint pl. : a Grimm testvérek meséi 31 kiadásában, az Ezeregyéjszaka legszebb regéi 18 kiadásban ismét az egyetemes mesekincs bemutatására vállalkozott. A meséket nem szóról szóra fordította le, de nem is hamisította meg az eredeti mondanivalót, hanem a saját ízes nyelvén adta azt át olvasóinak.
A magyar olvasó, aki gyermekkorában Benedek Elek fordításában ismerte meg a Hófehérkét vagy az Ezeregy éjszaka regéit az eredetit olvasva, csalódva teszi le a könyvet.
Az Ezeregyéjszaka legszebb regéinek bevezetőjében az alábbiakat írja: Sherezádé meséit a szultán leíratta s kincstárában helyezte el. Harminc könyvet töltöttek meg e mesék, de később a palotát lerombolták, s ekkor sok elveszett e könyvekből. Ami megmaradt, azokat a művelt világnak csaknem minden nyelvére átültették. Ezt cselekedtem én is, gyerekek, kiválogatván e szép mesék közül is a legszebbeket.A Könyv Magyarul!


Letöltések Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  96
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  150 gr
  ISBN:
  9786155242687
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2434227 / 1094392  TAGS:
  Online Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. ebook, könyvet Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. FB2, Download Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. PDF , Download Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. MOBI, Online Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. könyvet, ingyenes letöltések Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. IPhone, Online könyvet Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. PDF, ingyenes Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. DJVU, ingyenes letöltések Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. TXT, letöltések Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. RTF, Online Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. FB2 , e-könyvet Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. letöltések TXT, ingyenes Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. letöltések könyvet, e-könyvet Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. download MOBI, letöltések Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. IPad, olvas Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. MOBI, olvas Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. DOC, ingyenes Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. AWZ, Download e-könyvet Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. iPad , ingyenes Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. DJVU, Download Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. DVD, olvas Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. TXT, Book Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. letöltések DJVU, Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. letöltések könyvet ingyenes, Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. letöltések könyvet pdf ingyenes, Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. pdf ingyenes, Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. letöltések könyvet epub ingyenes, Ezeregyéjszaka legszebb regéi II. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply