Ez a vonat elment

Kubinszky Mihály - Nagy Tamás - Turóczy László - Ez a vonat elment

Hiánypótló kiadványt tart kezében a Kedves Olvasó. Kubinszky Mihály professzor és munkatársainak nagy terjedelmű és közel háromszáz képpel illusztrált monográfiája a magyarországi helyiérdekű vasútvonalak évszázados történetébe kalauzolja el az olvasókat. A vasúti mellékvonalak megépítését elősegítő törvényi szabályozás után kevesebb mint négy évtized alatt mintegy kétszáz vasúttársaság több mint tizenháromezer kilométer hosszúságú helyiérdekű vasutvonalat épített a történelmi Magyarországon. A girbegurba vicinálisok a vasúti fővonalakat – és azon keresztül az ország távolabbi pontjait – kapcsolták vonzáskörzetükhöz, a vármegyék és járások székhelyeit hozták közelebb a lakosság es a fuvaroztatók számára. A kicsiny, két-három-négyvágányos állomások, a típusterv alapján emelt epületek és a még szerényebb megálló-rakodóhelyek, valamint a táblás megállók sok ezerszámra sorakoztak az országban, és alapvetően hozzájárultak a térség dinamikus fejlődéséhez, európai színvonalú polgárosodásához.
Többéves kutatómunka es lázas szerkesztői igyekezet előzte meg a vicinális-monográfia 2009.őszi megjelenését. A kiadvány nem kíván versenyre kelni sem a vasútépítések történetéről már megjelent kiváló kézikönyvekkel, sem a vasúti földrajzi kiadványokkal. A szerzők lajstromba veszik az összes olyan HÉV-vasutat, amelyek az első világháború kitörésekor közforgalmat láttak el. A történeti-építészeti bevezetés után a mellékletben közlik az adott vasútvonal teljes felszerelését, illetve annak időbeli fejlődését. A szöveget elsősorban a vasutat, állomásokat ábrázoló korabeli képeslapok reprodukciói, valamint részletes es látványos térkép-illusztrációk egészítik ki.
A mellékvonali vasúthálózat részben Trianon következményeként – felbomlott, más közlekedési ágak fejlődésével tehetetlen agóniába süllyedt, vagy már reges-reg megszűnt. A kötet a működőképes közlekedési rendszert fénykorában mutatja be – amikor még mindenki vasúton utazott, es a vasút mindent elszállított.A Könyv Magyarul!


Letöltések Ez a vonat elment ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Ez a vonat elment ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  400
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  1180 gr
  ISBN:
  9789630676649
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2208624 / 1064687  TAGS:
  Online Ez a vonat elment ebook, könyvet Ez a vonat elment FB2, Download Ez a vonat elment PDF , Download Ez a vonat elment MOBI, Online Ez a vonat elment könyvet, ingyenes letöltések Ez a vonat elment IPhone, Online könyvet Ez a vonat elment PDF, ingyenes Ez a vonat elment DJVU, ingyenes letöltések Ez a vonat elment TXT, letöltések Ez a vonat elment RTF, Online Ez a vonat elment FB2 , e-könyvet Ez a vonat elment letöltések TXT, ingyenes Ez a vonat elment letöltések könyvet, e-könyvet Ez a vonat elment download MOBI, letöltések Ez a vonat elment IPad, olvas Ez a vonat elment MOBI, olvas Ez a vonat elment DOC, ingyenes Ez a vonat elment AWZ, Download e-könyvet Ez a vonat elment iPad , ingyenes Ez a vonat elment DJVU, Download Ez a vonat elment e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Ez a vonat elment DVD, olvas Ez a vonat elment TXT, Book Ez a vonat elment letöltések DJVU, Ez a vonat elment letöltések könyvet ingyenes, Ez a vonat elment letöltések könyvet pdf ingyenes, Ez a vonat elment pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Ez a vonat elment pdf ingyenes, Ez a vonat elment letöltések könyvet epub ingyenes, Ez a vonat elment ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply