Európai közgazdaságtan

Csaba László - Európai közgazdaságtan

Az europaizálódás legfőbb előnye elsősorban nem anyagi természetű, inkább a ráhatásban jelentkezik. A szélsőséges megoldások helyett a közmegegyezés felé visz, a döntéseket jó irányba tereli. A tudomány feladata a megismerés, nem a világ közvetlen, forradalmi átformálása. A direktben politizáló közgazdaságtan nem tűnt el, csak átalakult, ruhát cserélt. Hol a tömeges magánosítás, hol a fenntarthatatlan állampénzügyeket eredményező kiegyensúlyozatlan növekedés, hol az ódivatú osztozkodás, hol meg az unortodoxia formájában. A természettudományokban a matematikai módszerek értelemszerű és hasznos alkalmazása mellett a tapasztalat, a kísérlet és a műtéti eredmény visszacsatolásra kerül, és módosíthatja, sőt módosítja is az elméletet. Ez utóbbi a főáramú közgazdaságtanban a paradigma szintjén van kizárva. A közgazdasági elemzés tudományosságának egyetlen vagy fő kritériumává nem válhat az, hogy az formális, matematikai nyelven legyen előadva. Ezek a megállapítások, amelyeket – közel szó szerint – Csaba László új könyvéből vettem, a szerzőnek főként a nemzetközi és hazai közgazdasági irodalom kivételesen széles körű ismeretén, annak gondos értékelésén, továbbá fáradságot nem ismerő kutatómunkáján alapulnak. Csak kis töredékét képezik a könyvben olvasható több tucatra rúgó, és hasonlóan lényegbevágó megállapításoknak. A szerző eddig publikált, nem is kisszámú könyvei közül ez a legjobb, a legbátrabb hangvételű, és talán a leginkább aktuális és tanulságos. Erdős Tibor az MTA rendes tagja, a magyar Közgazdasági Társaság volt elnöke A szerző legújabb kötetében is számos, nem közhelyes gondolatot fogalmaz meg – kritikus szemmel a gazdag szakmai irodalomra támaszkodva. Ezek az európai gazdaságpolitika megértéséhez lényeges és hasznos új szempontokkal járulnak hozzá. A kötet, különösen a posztkommunista országok gazdaságfejlődéséről átfogó és kiegyensúlyozott elemzést kinál az olvasónak. Kopits György, Wooodrow Wilson Center(Washington), az MTA külső tagja A mintegy 250 oldal terjedelmű kötet célja, hogy a világ közgazdaságtanában folyó viták bemutatásával, elemzésével és a tanulságoknak az európai uniós országokra történő alkalmazásával elősegítse a jelenleginél jobb kézikönyvek és tananyagok kialakítását, illetve hogy maga is ebben a minőségben szolgáljon MA és PhD szinten.A Könyv Magyarul!


Letöltések Európai közgazdaságtan ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Európai közgazdaságtan ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  198
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  300 gr
  ISBN:
  9789630594677
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2490057 / 1110920  TAGS:
  Online Európai közgazdaságtan ebook, könyvet Európai közgazdaságtan FB2, Download Európai közgazdaságtan PDF , Download Európai közgazdaságtan MOBI, Online Európai közgazdaságtan könyvet, ingyenes letöltések Európai közgazdaságtan IPhone, Online könyvet Európai közgazdaságtan PDF, ingyenes Európai közgazdaságtan DJVU, ingyenes letöltések Európai közgazdaságtan TXT, letöltések Európai közgazdaságtan RTF, Online Európai közgazdaságtan FB2 , e-könyvet Európai közgazdaságtan letöltések TXT, ingyenes Európai közgazdaságtan letöltések könyvet, e-könyvet Európai közgazdaságtan download MOBI, letöltések Európai közgazdaságtan IPad, olvas Európai közgazdaságtan MOBI, olvas Európai közgazdaságtan DOC, ingyenes Európai közgazdaságtan AWZ, Download e-könyvet Európai közgazdaságtan iPad , ingyenes Európai közgazdaságtan DJVU, Download Európai közgazdaságtan e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Európai közgazdaságtan DVD, olvas Európai közgazdaságtan TXT, Book Európai közgazdaságtan letöltések DJVU, Európai közgazdaságtan letöltések könyvet ingyenes, Európai közgazdaságtan letöltések könyvet pdf ingyenes, Európai közgazdaságtan pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Európai közgazdaságtan pdf ingyenes, Európai közgazdaságtan letöltések könyvet epub ingyenes, Európai közgazdaságtan ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply