Európa térképe


Páskándi Géza válogatott novelláit tartalmazza a kötet, a jelenleg leghitelesebb szövegezésben, hiszen az összeállítás úgy született, hogy a szerkesztő figyelembe vette az író saját, korábbi kötetpéldányait, és a benne feltalálható javításokat, módosításokat átvezette a jelenlegi edícióba. Páskándi a legjelentősebb magyar elbeszélők egyike, a novella (természetesen a dráma mellett) a legfőbb kifejezési eszköze volt. Viszonylag rövid pályafutása alatt igen sokféle elbeszélésmodellel, novellapoétikával kísérletezett. Korszakra elosztani ezeket a törekvéseket ugyan nemigen lehet, de az írónak vannak abszurd, a groteszket középpontba állító darabjai éppúgy, mint klasszikusan verista, realista alkotásai, vagy játékos, netán éppen filozofikus, elsősorban történetbölcseleti írásai, vagy éppen a posztmodern felé tapogatózó kompozíciói (Víziszony; Európa térképe; Nem éppen vadállat; A bumeráng; A vegytisztító becsülete; Záróra után; A királynő gyilkol; Hősünk pótolhatatlan hiánya; A macskanéző stb.). A mai olvasó nehezen tudja eldönteni, melyik Páskándi érdemesebb inkább szeretetére, lelkes figyelmére: a korai, a cenzúrával is számot vetni kénytelen, hihetetlenül bátor és következetes író, vagy a már beérkezett, a mesterség minden fogását ismerő, a legkülönbözőbb prózamodalitásokkal bravúrosan bánó szerző, a történelemben modelleket kereső (és találó) alkotó-é, vagy éppen az ironikusban, groteszkben, játékosban harsány kedvét lelő örökifjú művész.A Könyv Magyarul!


Letöltések Európa térképe ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Európa térképe ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  378
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  376 gr
  ISBN:
  9738341078
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2002
  Árukód:
  2016139 / 1122831
  Adatok:


  TAGS:
  Online Európa térképe ebook, könyvet Európa térképe FB2, Download Európa térképe PDF , Download Európa térképe MOBI, Online Európa térképe könyvet, ingyenes letöltések Európa térképe IPhone, Online könyvet Európa térképe PDF, ingyenes Európa térképe DJVU, ingyenes letöltések Európa térképe TXT, letöltések Európa térképe RTF, Online Európa térképe FB2 , e-könyvet Európa térképe letöltések TXT, ingyenes Európa térképe letöltések könyvet, e-könyvet Európa térképe download MOBI, letöltések Európa térképe IPad, olvas Európa térképe MOBI, olvas Európa térképe DOC, ingyenes Európa térképe AWZ, Download e-könyvet Európa térképe iPad , ingyenes Európa térképe DJVU, Download Európa térképe e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Európa térképe DVD, olvas Európa térképe TXT, Book Európa térképe letöltések DJVU, Európa térképe letöltések könyvet ingyenes, Európa térképe letöltések könyvet pdf ingyenes, Európa térképe pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Európa térképe pdf ingyenes, Európa térképe letöltések könyvet epub ingyenes, Európa térképe ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply