Északi vihar

Marcellus Mihály - Északi vihar

Marcellus Mihály Pannonia Romanum-sorozatának legújabb kötete Marcus Aurelius Antoninus császár uralkodását mutatja be, a Pannonia provinciákban folytatott harcaira koncentrálva, de áttekintést adva a teljes Római Birodalom Kr. u. II. század végi állapotairól, a Közel-Keleten folytatott harcaitól kezdve az Itáliát és Rómát sújtó pestisjárványon és éhínségen át a szenátus belső villongásáig is.

Marcus Aurelius Kr. u. 161-ben lépett a császári trónra, Lucius Verust emelve társcsászárává. Miközben társuralkodójára bízta Keleten a parthus fenyegetés visszaverését, rá hárult a birodalom nyugati felét egyre inkább veszélyeztető germán törzsek legyőzése.

A szerző egyéni császárportréja mellett a germán törzsek, a markomannok, kvádok és szarmaták, illetve a pannoniai római legiók katonáinak szemszögéből is bemutatja a háború kitörésének körülményeit, az összecsapásokat és a konfliktus első felének lezárását. Regénye kiegyensúlyozott korrajz, mely nem túlozza el a szemben álló kultúrák pozitív vonásait, és nem leplezi negatívumaikat sem. Szereplői hús-vér emberek, akik a legnagyobb hősiességre is képesek a nehézségek idején, de nem mentesek a gyarlóságoktól sem.

Marcellus Mihály Pannonia Romanum című regénysorozata rendkívül alapos történelmi kutatómunkára támaszkodva, hagyományőrzőként saját élményekből is táplálkozva mutatja be a Kr. u. II. századi Pannonia provinciák történetét. A regények fordulatokban gazdag cselekménye mellett színes, plasztikus képet fest a korabeli Arrabona, Savaria és Pannonia életéről mind a hódítókéról, mind a meghódítottakéról, a kézművesekéről és az előkelőkéről, a közkatonákéról és a hadvezérekéről, a helytartókéról és a császárokéról.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Északi vihar ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Északi vihar ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  15 x 21.5 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  428
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9789634262602
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Északi vihar ebook, könyvet Északi vihar FB2, Download Északi vihar PDF , Download Északi vihar MOBI, Online Északi vihar könyvet, ingyenes letöltések Északi vihar IPhone, Online könyvet Északi vihar PDF, ingyenes Északi vihar DJVU, ingyenes letöltések Északi vihar TXT, letöltések Északi vihar RTF, Online Északi vihar FB2 , e-könyvet Északi vihar letöltések TXT, ingyenes Északi vihar letöltések könyvet, e-könyvet Északi vihar download MOBI, letöltések Északi vihar IPad, olvas Északi vihar MOBI, olvas Északi vihar DOC, ingyenes Északi vihar AWZ, Download e-könyvet Északi vihar iPad , ingyenes Északi vihar DJVU, Download Északi vihar e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Északi vihar DVD, olvas Északi vihar TXT, Book Északi vihar letöltések DJVU, Északi vihar letöltések könyvet ingyenes, Északi vihar letöltések könyvet pdf ingyenes, Északi vihar pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Északi vihar pdf ingyenes, Északi vihar letöltések könyvet epub ingyenes, Északi vihar ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply