… és vér folyt a Dunán…

Ozsváth Zsuzsanna - ... és vér folyt a Dunán...

"Az utcán csend volt, aztán hirtelen újra fegyverek dördültek. Visszamenekültem a szekrénybe. Csak egy idő után figyeltem fel, hogy ezek a robbanások különböznek a korábbiaktól. Ezúttal nem a házat lövik, hanem valami mást, gondoltam. Valóban, a lövések közvetlenül az utcáról jöttek. Vagy talán a folyótól? Négykézláb odamásztam a törött ablakhoz, és megpróbáltam kinézni a széthasogatott redőnyök között. És mit láttam? Istenem! A képet nem felejtem el, amíg csak élek: egy csoport gyerek, férfi és nő állt a Duna partján, mellükön a tenyér nagyságú sárga csillaggal. Kötelekkel voltak összekötve. Négy vagy öt nyilas szegezte rájuk a fegyverét, és belelőtte őket a folyóba, amely a vértől vörösen hullámzott. Senki nem sikoltott, senki nem sírt. Semmit nem lehetett hallani, csak a lövéseket és a testek csobbanását, amint beleestek a vörös habba. A földre vetettem magam. Megjelent szemem előtt a piactér, ahol Hanna apját és nagyapját meggyilkolták.
Valamennyiünket agyon fognak lőni gondoltam."

Zsuzsanna Ozsváth magyar származású, 1962 óta Amerikában élő irodalomtörténész, egyetemi tanár, a Texasi Egyetem Holokauszt Tanszékének vezetője. Alkotói munkája legnagyobb részét a magyar irodalom amerikai népszerűsítésének szentelte, Frederick Turner költővel közösen József Attila és Radnóti Miklós válogatott verseit fordította angolra, megírta Radnóti Miklós életrajzát, valamint nyolcszáz év magyar költészetét bemutató antológiát állított össze és jelentetett meg. Memoárjában magyarországi gyerekkora történetének állít emléket.
A Könyv Magyarul!


Letöltések … és vér folyt a Dunán… ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések … és vér folyt a Dunán… ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  216
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  364 gr
  ISBN:
  9789631363937
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2689909 / 1160484
  Translator:


  TAGS:
  Online … és vér folyt a Dunán… ebook, könyvet … és vér folyt a Dunán… FB2, Download … és vér folyt a Dunán… PDF , Download … és vér folyt a Dunán… MOBI, Online … és vér folyt a Dunán… könyvet, ingyenes letöltések … és vér folyt a Dunán… IPhone, Online könyvet … és vér folyt a Dunán… PDF, ingyenes … és vér folyt a Dunán… DJVU, ingyenes letöltések … és vér folyt a Dunán… TXT, letöltések … és vér folyt a Dunán… RTF, Online … és vér folyt a Dunán… FB2 , e-könyvet … és vér folyt a Dunán… letöltések TXT, ingyenes … és vér folyt a Dunán… letöltések könyvet, e-könyvet … és vér folyt a Dunán… download MOBI, letöltések … és vér folyt a Dunán… IPad, olvas … és vér folyt a Dunán… MOBI, olvas … és vér folyt a Dunán… DOC, ingyenes … és vér folyt a Dunán… AWZ, Download e-könyvet … és vér folyt a Dunán… iPad , ingyenes … és vér folyt a Dunán… DJVU, Download … és vér folyt a Dunán… e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések … és vér folyt a Dunán… DVD, olvas … és vér folyt a Dunán… TXT, Book … és vér folyt a Dunán… letöltések DJVU, … és vér folyt a Dunán… letöltések könyvet ingyenes, … és vér folyt a Dunán… letöltések könyvet pdf ingyenes, … és vér folyt a Dunán… pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet … és vér folyt a Dunán… pdf ingyenes, … és vér folyt a Dunán… letöltések könyvet epub ingyenes, … és vér folyt a Dunán… ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply