Erzsébet és Essex

Lytton Strachey - Erzsébet és Essex

Történelmi regény vagy regényes történelem? – merül fel a kérdés Strachey könyvét olvasva. Talán mindkettő egyszerre, de még inkább hatalmas forráskutatásokra támaszkodó, finom lélektani megfigyelésekkel gazdagított történelmi arcképcsarnok. Biografikus portréfüzér – az esszéíró Lytton Strachey igazi műfaja, erőssége.
A Cambridge-ben végzett ifjú irodalmár már első, 1912-ben megjelent Mérföldkövek a francia irodalomban (Landmarks in French Literature) című könyvében is a személyiségekre koncentrál. Az alkotó ember, a különleges, érdekes individuum izgatja. A másság titkát akarja megfejteni, követve annak az irodalmi körnek az orientációját, amelynek hosszú éveken keresztül tagja volt. A Londonban működő Bloomsbury-csoport ugyanis; Virginia Woolftól kezdve Edward Morganen keresztül Fosterig G. E. Moore analitikus filozófiájának igézetében az ezoterikus emberközpontúságot hirdette; az érzelmi, esztétikai kellemességre helyezve a fő hangsúlyt. Embereszményük, művészetcentrikus, epikureusnak nevezett életvitelük morális fedezetét Moore Principia Ethica-jában vélték megtalálni. Ennek pajzsa mögül hirdették, hogy "a szociális célzatú cselekvés nem illett eszményeink közé" (J. M. Keynes). Mégis baloldaliaknak vallották magukat, bár baloldaliságuk a végletekig passzív volt, hiszen arisztokratikus elszigeteltségükben tágabb környezetükről, a társadalomról nem vettek tudomást.
Az esszéíró Stracheyt sem a kor vagy a történelem érdekli elsősorban; ez csak háttér számára, szinte "drapéria"… Már az életmű címei is önmagukért beszélnek: Kiváló viktoriánusok (Eminent Victorians, 1918), Könyvek és jellemek (Books and Characters, 1922), Miniatűr arcképek (Portraits in Miniature, 1923) vagy a Jellemek és magyarázatok (Characters and Commentaries, 1933), de legfőképpen a két királyi portré; 1921-ben megjelent Viktória királynő (Queen Victoria) és az 1928-ban írott Erzsébet és Essex (Elisabeth and Essex).A Könyv Magyarul!


Letöltések Erzsébet és Essex ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Erzsébet és Essex ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  10 x 18 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  230
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9631514706
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1979
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Erzsébet és Essex ebook, könyvet Erzsébet és Essex FB2, Download Erzsébet és Essex PDF , Download Erzsébet és Essex MOBI, Online Erzsébet és Essex könyvet, ingyenes letöltések Erzsébet és Essex IPhone, Online könyvet Erzsébet és Essex PDF, ingyenes Erzsébet és Essex DJVU, ingyenes letöltések Erzsébet és Essex TXT, letöltések Erzsébet és Essex RTF, Online Erzsébet és Essex FB2 , e-könyvet Erzsébet és Essex letöltések TXT, ingyenes Erzsébet és Essex letöltések könyvet, e-könyvet Erzsébet és Essex download MOBI, letöltések Erzsébet és Essex IPad, olvas Erzsébet és Essex MOBI, olvas Erzsébet és Essex DOC, ingyenes Erzsébet és Essex AWZ, Download e-könyvet Erzsébet és Essex iPad , ingyenes Erzsébet és Essex DJVU, Download Erzsébet és Essex e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Erzsébet és Essex DVD, olvas Erzsébet és Essex TXT, Book Erzsébet és Essex letöltések DJVU, Erzsébet és Essex letöltések könyvet ingyenes, Erzsébet és Essex letöltések könyvet pdf ingyenes, Erzsébet és Essex pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Erzsébet és Essex pdf ingyenes, Erzsébet és Essex letöltések könyvet epub ingyenes, Erzsébet és Essex ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply