Erdélyi mézeskalács

Tar Károly - Erdélyi mézeskalács

"Örömteremtő embernek születtem. Úgy hiszem, tudatos alkotónak. De a vállamra telepedő évek során rájöttem, hogy nincs új a Nap alatt; ha örömöt akarunk, a jót kell utánoznunk, az igazat kell újrateremtenünk, a szépet újraálmodnunk. És meg kell osztanunk titkainkat. Szét kell szórnunk aranyainkat, mert igazán csakis az a miénk, amit másokba átültettünk, másokkal megértettünk, elfogadtattunk. A titok, amelyről ez a könyv szól, mindössze néhány mozdulat. Tizenkét éves voltam, amikor reám bízta ezeket a mozdulatokat a mézeskalácsos mester. Mutatta. Nem erőltette, hanem hagyta, hogy megbámuljam, nézzem és eltanuljam. Megengedte, hogy ellopjam. A faltól-falig nyújtózkodó, tenyérnyi vastag tölgyasztallapra elém tett egy kisebb Tordai pogácsának való mézestészta-darabot, kezembe nyomta az arasznyi hosszú, sétapálca-vastag sodrófát, és biztatott, hogy hozzá hasonlóan, egymás után következő, lendületes mozdulatokkal négy egyforma fület hajtsak az előzőleg hengeresre nyújtott pogácsa-embriónak. Ezután két mozdulattal hosszú hasat nyomtam a sodrófával a tészta közepére, beecseteltem tojássárgájával, és két villa egymásba csúsztatott ágait a pogácsa hasába szúrva, hosszanti irányban mozgatva a nyolc villahegyet, recés szélű árkot ástam, amely a sütőben a Tordai pogácsa mókusbarna színétől elütve osztrák-sárgán, szabálytalan alakban kitüremkedve, valóságos csodává szilárdult. Figyeltem a mester mozdulatait, és láttam, megmagyarázhatatlan módon felfogtam, mit miért és hogyan kell tennem ahhoz, hogy a kezem alól kikerülő Tordai pogácsáknak Tordai pogácsa alakjuk legyen. Már az első sikerült." – A szerzőA Könyv Magyarul!


Letöltések Erdélyi mézeskalács ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Erdélyi mézeskalács ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  132
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  590 gr
  ISBN:
  9788089286416
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2011
  Commodity code:
  2224042 / 1079928  TAGS:
  Online Erdélyi mézeskalács ebook, könyvet Erdélyi mézeskalács FB2, Download Erdélyi mézeskalács PDF , Download Erdélyi mézeskalács MOBI, Online Erdélyi mézeskalács könyvet, ingyenes letöltések Erdélyi mézeskalács IPhone, Online könyvet Erdélyi mézeskalács PDF, ingyenes Erdélyi mézeskalács DJVU, ingyenes letöltések Erdélyi mézeskalács TXT, letöltések Erdélyi mézeskalács RTF, Online Erdélyi mézeskalács FB2 , e-könyvet Erdélyi mézeskalács letöltések TXT, ingyenes Erdélyi mézeskalács letöltések könyvet, e-könyvet Erdélyi mézeskalács download MOBI, letöltések Erdélyi mézeskalács IPad, olvas Erdélyi mézeskalács MOBI, olvas Erdélyi mézeskalács DOC, ingyenes Erdélyi mézeskalács AWZ, Download e-könyvet Erdélyi mézeskalács iPad , ingyenes Erdélyi mézeskalács DJVU, Download Erdélyi mézeskalács e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Erdélyi mézeskalács DVD, olvas Erdélyi mézeskalács TXT, Book Erdélyi mézeskalács letöltések DJVU, Erdélyi mézeskalács letöltések könyvet ingyenes, Erdélyi mézeskalács letöltések könyvet pdf ingyenes, Erdélyi mézeskalács pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Erdélyi mézeskalács pdf ingyenes, Erdélyi mézeskalács letöltések könyvet epub ingyenes, Erdélyi mézeskalács ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply