Emlékezéseim

Keresztury Dezső - Emlékezéseim

Hogyan születik az emlékirat? Belső indíttatásból? Külső biztatásra? Megrendelésre? Bizonyára minderre szükség van. De mindenelőtt a mögötte meghúzódó személyiségre és élettapasztalatra. Juhász Ferenc baráti ösztönzése sokat jelenthetett Keresztury Dezsőnek: "Veled egy század történt, Dezső! és micsoda század… ha könyved e század életharca…, akkor megéri, hogy legalább írásban maradandó legyen!" S az "életharc" egy darabja elkészült.
Keresztury Dezső 1904-ben született Zalaegerszegen. De életének története nem itt és nem ekkor kezdődött. A Kereszturi- és Eöry-ősök, dédapák és nagyszülők eleven megalapozói az író emlékiratának. Szülőföldei is sokfélék: Zalaegerszeget a testi fejlődés bölcsőjének tekinti, ott élt 14 éves koráig. Ezt követte lelki hatásaival a nemesgulácsi otthon. Majd a szellemi szülőföldek következtek: a budai Rákócziánumban töltött iskolaévek, az Eötvös Collegium, majd Bécs, Berlin és ismét a Collegium.
A század és benne Keresztury Dezső emlékeit 1936-ig követhetjük nyomon a kronológia segítségével. Minthogy azonban írónkat elsődlegesen "az emlékek mélyéről fölidéződő látomás" érdekli-izgatja, minduntalan kimozdul az időrend szoros kereteiből. Thomas Mann "főszereplő-helyettesével" társul, "az elbeszélés szellemével", aki a történelmi, társadalmi, szellemi és egyéni élet csomópontjai köré vonja az odatartozó személyeket, eseményeket, történéseket.
Az eleven, eseménydús emlékirat-elbeszélés végére jutva, mi lehet az olvasó kívánsága? Várni az "életharc" következő darabját.A Könyv Magyarul!


Letöltések Emlékezéseim ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Emlékezéseim ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  14 x 20 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  262
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9637719369
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1993
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Emlékezéseim ebook, könyvet Emlékezéseim FB2, Download Emlékezéseim PDF , Download Emlékezéseim MOBI, Online Emlékezéseim könyvet, ingyenes letöltések Emlékezéseim IPhone, Online könyvet Emlékezéseim PDF, ingyenes Emlékezéseim DJVU, ingyenes letöltések Emlékezéseim TXT, letöltések Emlékezéseim RTF, Online Emlékezéseim FB2 , e-könyvet Emlékezéseim letöltések TXT, ingyenes Emlékezéseim letöltések könyvet, e-könyvet Emlékezéseim download MOBI, letöltések Emlékezéseim IPad, olvas Emlékezéseim MOBI, olvas Emlékezéseim DOC, ingyenes Emlékezéseim AWZ, Download e-könyvet Emlékezéseim iPad , ingyenes Emlékezéseim DJVU, Download Emlékezéseim e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Emlékezéseim DVD, olvas Emlékezéseim TXT, Book Emlékezéseim letöltések DJVU, Emlékezéseim letöltések könyvet ingyenes, Emlékezéseim letöltések könyvet pdf ingyenes, Emlékezéseim pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Emlékezéseim pdf ingyenes, Emlékezéseim letöltések könyvet epub ingyenes, Emlékezéseim ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply