Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II.

Bálint Mihály - Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II.

Szeretet és gyűlölet az emberiség örök kérdése. Miért történik, hogy környezetünk egyes tagjait szeretjük, mellettük biztonságban érezzük magunkat, örömet és jót várunk tőle vagy csodáljuk; miközben másokat kerülünk, esetleg gyűlölünk? Freud munkásságának kezdete óta a pszichoanalitikus kutatás egyik fő témája az emberi lélek ezen hatalmas áramainak kutatása. Bálint Mihálynak ebben a kötetben, a mű első részében található tanulmányai jelentősen hozzájárulnak a téma kibontásához. A szerző meggyőződése – és ezt hitelesen be is mutatja -, hogy ezeknek az érzelmeknek az összetettsége jobban megérthető, ha az anya és a csecsemő közötti nagyon elemi kapcsolat származékainak, derivátumának tekintjük azokat. Ezt az elemi kapcsolatot nevezi elsődleges szeretetnek. Az emberi érzések kutatásának talán legfontosabb lehetőségét a pszichoanalízis nyitotta meg, mégpedig elsősorban a páciens és az analitikus közötti kapcsolat tanulmányozásával. Ez a kötelék a pszichoanalitikus technika központi kérdése. Bálint Mihály gondolatai ezen a területen is sok régi, berögzött rutinnal kezelt kérdést helyeznek új megvilágításba – egyben új dilemmákat is életre keltve. Nyilvánvaló, hogy a psziché kora gyermekkori fejlődéséről, az első tárgyakhoz való gyermeki ragaszkodásról vallott nézetek és az analitikus technika kérdései szorosan összefüggenek. Ezt a területet vizsgálják a kötet második részének írásai, melyeket a világhírű szerző zömmel 1930 és 1952 között öntött tanulmányok formájába. A kötet harmadik részében a pszichoanalitikus képzésről szóló bálinti gondolatok kaptak helyet.
Bálint Mihály mindig hangsúlyozta, hogy felvetései formálásában folyamatosan részt vett mindenben társa, Bálint Alice -annak ellenére, hogy csak egyetlen írásuk jelent meg közös szerzőséggel. Ez az egyik oka annak, hogy a gyűjtemény tartalmazza Alice utolsó írását, amely Az anya iránti szeretet és az anyai szeretet címet viseli.A Könyv Magyarul!


Letöltések Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  324
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  400 gr
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1999
  Commodity code:
  2098088 / 1013616
 • Share

  I read it

  TAGS:
  Online Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. ebook, könyvet Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. FB2, Download Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. PDF , Download Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. MOBI, Online Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. könyvet, ingyenes letöltések Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. IPhone, Online könyvet Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. PDF, ingyenes Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. DJVU, ingyenes letöltések Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. TXT, letöltések Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. RTF, Online Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. FB2 , e-könyvet Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. letöltések TXT, ingyenes Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. letöltések könyvet, e-könyvet Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. download MOBI, letöltések Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. IPad, olvas Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. MOBI, olvas Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. DOC, ingyenes Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. AWZ, Download e-könyvet Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. iPad , ingyenes Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. DJVU, Download Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. DVD, olvas Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. TXT, Book Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. letöltések DJVU, Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. letöltések könyvet ingyenes, Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. letöltések könyvet pdf ingyenes, Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. pdf ingyenes, Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. letöltések könyvet epub ingyenes, Elsődleges szeretet és pszichoanalitikus technika I-II. ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply