Eleven örökség

 - Eleven örökség

Korunk elméleti és technikai vívmányait felhasználva nagy teljesítményű állatfajták alakulnak ki világszerte és gyors ütemben terjednek mindenfelé. A helyi, kisebb jelentőségű állományok létszáma pedig csökken, illetve sok közülük teljesen kipusztul, márpedig az a fajta, amelyik egyszer elpusztult, többé már nem állítható vissza.
Pedig a háziállatfajták éppen úgy emberi alkotások, kulturális értékek, mint a műemlékek, amelyek védelméről már régóta gondoskodik az emberiség. Másfelől a háziállatok élőlények is, amelyek a vadon élő és kihalástól fenyegetett fajokhoz (panda mackó) hasonlóan hozzátartoznak ahhoz a biológiai sokféleséghez, amelynek fenntartásában mindenki egyetért. A háziállatok különböző fajtáinak fenntartása csak a nyolcvanas években kezdődött el, Magyarországon viszont már hamarabb, a világon a legelsők között tette védetté a régi, pillanatnyilag nem versenyképes háziállatfajtákat, hiszen nem tudhatjuk, hogy évtizedek múlva milyen állati termékekre lesz szükség.
Megvan tehát a remény arra, hogy unokáink is látni fogják a délceg magyar szürke bikákat az őzikére emlékeztető pirók kisborjakat, régi lófajtáinkat, a nóniuszt, a furiósót, a gidránt, a shagya arabot, a magyar lipiciait és a hucult, valamint jó volna, ha a magyar szamarak sem csak az iskolapadokban és a hivatalokban ülnének… Szeretnénk, ha utódaink is élvezhetnék a mangalica húsát és szalonnáját, készíthetnének ágytakarót a racka gyapjúból, ehetnék a cigája tejéből készített sajtot és a hazánkba látogató németek továbbra is láthatnák cikta juhot, amelyet őseik hoztak ide. Nagy kár lenne, ha kihalnának régi baromfi-, nyúl-, kecskefajtáink, vagy a magyar ponty.
Amikor sok évszázad után Európa gazdaságilag is csatlakozik majd Magyarországhoz, ezeknek a fajtáknak az értéke gazdaságilag is nőni fog, hiszen alkalmasak arra, hogy különleges, speciálisan magyar termékeket állítsunk velük elő. Ezeket a fajtákat ma már sokszor a szakemberek sem ismerik kellően, ez a könyv pedig azt a célt szolgálja, hogy a nagyközönség is többet tudjon róluk.A Könyv Magyarul!


Letöltések Eleven örökség ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Eleven örökség ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  126
  Cover:
  BOUND
  Weight:
  730 gr
  ISBN:
  9789635027200
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2000
  Commodity code:
  2095681 / 1012774
  Format:


  TAGS:
  Online Eleven örökség ebook, könyvet Eleven örökség FB2, Download Eleven örökség PDF , Download Eleven örökség MOBI, Online Eleven örökség könyvet, ingyenes letöltések Eleven örökség IPhone, Online könyvet Eleven örökség PDF, ingyenes Eleven örökség DJVU, ingyenes letöltések Eleven örökség TXT, letöltések Eleven örökség RTF, Online Eleven örökség FB2 , e-könyvet Eleven örökség letöltések TXT, ingyenes Eleven örökség letöltések könyvet, e-könyvet Eleven örökség download MOBI, letöltések Eleven örökség IPad, olvas Eleven örökség MOBI, olvas Eleven örökség DOC, ingyenes Eleven örökség AWZ, Download e-könyvet Eleven örökség iPad , ingyenes Eleven örökség DJVU, Download Eleven örökség e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Eleven örökség DVD, olvas Eleven örökség TXT, Book Eleven örökség letöltések DJVU, Eleven örökség letöltések könyvet ingyenes, Eleven örökség letöltések könyvet pdf ingyenes, Eleven örökség pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Eleven örökség pdf ingyenes, Eleven örökség letöltések könyvet epub ingyenes, Eleven örökség ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply