Életrajz

Kós Károly - Életrajz

"… hiszem, hogy Erdélyben nagyobb szükség lesz reám, mint Budapesten…"

Hogy kerül egy kötetbe Bánffy Miklós és Móricz Zsigmond? Kolozsvár és Konstantinápoly?A budapesti Állatkert és körösfői fatemplom? A 20. századi erdélyi emlékirat-irodalom hallatlanul izgalmas opusza a polihisztor Kós Károly önéletrajzi írása, mely a századelőtől a világháború végéig mutatja be Erdély hétköznapjait. A szerteágazó és regényes életrajz kis magyar művelődéstörténet is egyben, Kós-házakat éppúgy találunk Sepsiszentgyörgyön, Kalotaszegen, ahogy Zebegényben vagy Budapesten, de szintén ő tervezte Tamási Áron könyveit és az Erdélyi Szépirodalmi Céh kiadványait. És tucatnyi templomot és templomtornyot szerte a Kárpát-medencében. A páratlan életútról – ősökről és családról, utazásról és karrierről, boldogságról és szomorúságról, Erdélyről és Sztánáról – őszintén vall a szerző, a kötetet az ő egyedi és különleges litográfiái és rajzai díszítik.

Ez a mű szépirodalmi alkotás. Nemcsak azért, mert az élményre koncentrálva a megélt eseményeket úgy adja vissza, ahogy azok és a hozzájuk tapadó hangulatok az író emlékezetébe bevésődtek, megőrződtek, hanem mindenekelőtt a módszer következtében. Élete drámaibb pillanatait például az író párbeszédekbe sűrítve idézi fel, s az egymásnak feszülő mondatokat, a gondolatritmust az írói műhelyre jellemző mesterfogásokkal kalapálja. Így jellemzi a kötetet az utószót jegyző Benkő Samu művelődéstörténész.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Életrajz ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Életrajz ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  349
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  398 gr
  ISBN:
  9789632275598
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2570918 / 1139958  TAGS:
  Online Életrajz ebook, könyvet Életrajz FB2, Download Életrajz PDF , Download Életrajz MOBI, Online Életrajz könyvet, ingyenes letöltések Életrajz IPhone, Online könyvet Életrajz PDF, ingyenes Életrajz DJVU, ingyenes letöltések Életrajz TXT, letöltések Életrajz RTF, Online Életrajz FB2 , e-könyvet Életrajz letöltések TXT, ingyenes Életrajz letöltések könyvet, e-könyvet Életrajz download MOBI, letöltések Életrajz IPad, olvas Életrajz MOBI, olvas Életrajz DOC, ingyenes Életrajz AWZ, Download e-könyvet Életrajz iPad , ingyenes Életrajz DJVU, Download Életrajz e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Életrajz DVD, olvas Életrajz TXT, Book Életrajz letöltések DJVU, Életrajz letöltések könyvet ingyenes, Életrajz letöltések könyvet pdf ingyenes, Életrajz pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Életrajz pdf ingyenes, Életrajz letöltések könyvet epub ingyenes, Életrajz ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply