Életem 1-2.

Bill Clinton - Életem 1-2.

Bill Clinton elnök Életem című könyve a világ egy olyan vezetőjének rendkívül őszinte vallomása, aki már ifjúkorában úgy döntött, szellemi és politikai tehetségét, valamint a kemény munkára való különleges képességét a köz szolgálatának kívánja szentelni.
A könyv feltárja előttünk ennek a figyelemre méltó amerikainak a felfelé ívelő pályáját s azt, hogy lenyűgöző energiája révén tette meg az arkansasi Hope-tól a Fehér Házig tartó, valószínűtlenül hosszú utat. Útján végigkísérte a politika iránti szenvedélyes érdeklődés, amely élete minden állomásán megmutatkozott – a főiskolán, William Fulbright szenátor csapatában; Oxfordban, ahol bekapcsolódott a vietnami háborút ellenző fiatalok mozgalmába; a Yale Egyetemen, a demokraták jelöltjei mellett folytatott kampány során, majd újra Arkansasban, ahol a kongresszusi, a főügyészi és a kormányzói választásokon egyaránt indult.
Láthatjuk, milyen eltökélten igyekezett jobbá tenni honfitársai életét; milyen rendíthetetlenül kötelezte el magát az emberi jogok mellett, s milyen kivételes mélységben értette a politika mindennapi gyakorlatát.
Megtudjuk azt is, milyen nehéz érzelmi körülmények között élte első éveit. Édesapja halála után született; életvidám, gondos édesanyja s goromba mostohaapja működésképtelen kapcsolatában vergődött, mégis szerette a férfit, s felvette a nevét; beleszeretett a ragyogó és lenyűgöző Hillary Rodhambe, s elszántan küzdött, hogy feleségül vehesse; születésétől szenvedélyesen rajongott a lányáért, Chelsea-ért és az apasággal járó élményekért, végül pedig lassan és keservesen kezdte megérteni, ha nem vesz tudomást a fájdalomról, másokat sérthet meg tetteivel.
Clinton elnök könyve a legkimerítőbb, legrészletesebb, legárnyaltabb beszámoló, amelyet elnökségéről valaha írtak. Nem csupán a csúcspontokról és mélypontokról szól, hanem az elnöki lét mindennapjairól is – arról, hogyan ütik fel fejüket nap mint nap a gondok, mi történik, ha különböző személyiségek egymásnak feszülnek, ha viszályok törnek ki, ha az elnököt csapások érik, s ha ő ér el eredményeket.
Clinton számadásából kiderül, cselekedeteivel és eszméivel milyen sokat tett Amerikáért.
Lebilincselő történetéből megtudjuk, hogyan állt helyt szélsőjobboldali ellenfelei összehangolt és engesztelhetetlen támadásai tüzében, miképp maradt életben, s hogyan kerekedett felül vetélytársain.
Életképek kincstára ez a könyv. Megtudhajtuk,
– hogyan nézte tízéves kisfiúként az elnökjelölő pártgyűléseket a család első televízióján;
– hogyan kereste fel ifjú jelöltként a szavazóit az arkansasi dombvidéken, s hogyan közölte vele egy helyi látnok: "Ha valaki képes bejönni egy joineri kocsmába szombat éjfélkor, hogy itt kampányoljon, megérdemli, hogy rá szavazzunk… itt nyerni fogsz. De Joiner lesz az egyetlen hely, ahol nyerni fogsz ebben a rohadt megyében." (Mindkettőben igaza volt);
– milyen volt az 1992-es kampány hullámvasútja;
– hogyan érte el finom mesterkedéssel, hogy Rabin és Arafat a kamerák előtt kezet fogjanak egymással, de Arafat ne csókolja meg Rabint;
– s hogyan kellett a nyilvánosság előtt és a magánéletében egyaránt megfizetnie a botrányért, amely veszélybe sodorta az elnökségét.
Az Olvasó egy ország-, világszerte elismert ember életét tartja a kezében, aki a személyiségére jellemző minden tehetséggel és ellentmondásossággal együtt, nyíltan, félreérthetetlenül, a saját hangján mesél. Egy különleges amerikai különleges könyvét.A Könyv Magyarul!


Letöltések Életem 1-2. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Életem 1-2. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  16 x 24 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  924
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9639602159
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Életem 1-2. ebook, könyvet Életem 1-2. FB2, Download Életem 1-2. PDF , Download Életem 1-2. MOBI, Online Életem 1-2. könyvet, ingyenes letöltések Életem 1-2. IPhone, Online könyvet Életem 1-2. PDF, ingyenes Életem 1-2. DJVU, ingyenes letöltések Életem 1-2. TXT, letöltések Életem 1-2. RTF, Online Életem 1-2. FB2 , e-könyvet Életem 1-2. letöltések TXT, ingyenes Életem 1-2. letöltések könyvet, e-könyvet Életem 1-2. download MOBI, letöltések Életem 1-2. IPad, olvas Életem 1-2. MOBI, olvas Életem 1-2. DOC, ingyenes Életem 1-2. AWZ, Download e-könyvet Életem 1-2. iPad , ingyenes Életem 1-2. DJVU, Download Életem 1-2. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Életem 1-2. DVD, olvas Életem 1-2. TXT, Book Életem 1-2. letöltések DJVU, Életem 1-2. letöltések könyvet ingyenes, Életem 1-2. letöltések könyvet pdf ingyenes, Életem 1-2. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Életem 1-2. pdf ingyenes, Életem 1-2. letöltések könyvet epub ingyenes, Életem 1-2. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply