Éhség


Kristiania, 1890. Egy fiatalember érkezik a városba. Nincstelen és hontalan, de írni akar. Ír. Illetve nem ír. Éhezik. Nyomorog. Az utcákat járja, az éhség vezeti lépteit, a napok végeérhetetlen labirintusából nincs kiút. Nincs mit ennie, nincs mit felvennie, és nincs hol laknia. Az őrülettől retteg, és az összeomlás szélén áll. De ír. És nem ír. Kószál Kristiániában. Magában beszél. Elriasztja az embereket. Ha pénzhez jut, elajándékozza. Ha szerelmes lesz, megalázzák. Éhezik. A világot átkozza. Túlél. Ír. És végül kihajózik a városból, amely magára hagyta.

Knut Hamsun 1890-ben írta önéletrajzi ihletésű, pszichológiai regényét, amely a nyomor éveit összegzi. A könyv egy csapásra ismertté tette a nevét, és a modern irodalom egyik korai klasszikusa lett, amely számos jelentős 20. századi szerzőnek adott ihletet.

A szerzőről:

Knut Hamsun 1859-ben született a közép-norvégiai Gudbrandsdalenben. Knut Pedersennek hívták és három éves volt, amikor az elszegényedett parasztcsalád Észak-Norvégiába költözött. A háromhetes út, át a nagy hegyeken, a Sarkkör fölé, élete első utazása volt. Később nyughatatlanul vándor lett. Munkát keresve végigcsavarogta Észak-Norvégiát, szerencsét próbált Kristiániában, Koppenhágában, kétszer is megjárta Amerikát. Volt házaló, boltosfiú, cipészlegény, kereskedősegéd, tanító, villamosvezető és újságíró. Sosem tanult, de mindig írt: még nem volt húsz éves, amikor első művei megjelentek.

Hírnevét beárnyékolta a második világháború. A 80 éves Hamsun a hitleri Németország támogatója lett. Hazája hosszú évtizedekig nem bocsátotta meg aggkori dicstelen közszereplését. 1952-ben, a dél-norvégiai Grimstadban halt meg, 92 éves korában. Első műve, az 1877-ben megjelent Den Gaadefulde és az 1949-ben írt, önéletrajzi ihletésű Benőtt ösvényeken című könyv között 72 év és több mint 40 regény, novella, színmű, verseskötet feszül. És egy Nobel- díj, amelyet Áldott anyaföld című művéért ítéltek oda neki.

A fordítóról:

Pap Vera-Ágnes Kolozsváron született 1974-ben, Budapesten él. A kolozsvári Babeş-Bolyai Egyetem Filológia Karán végzett angol és norvég irodalom szakon. Az Oslói Tudományegyetem ösztöndíjasaként több ízben töltött el hosszabb időt a norvég fővárosban, 1997-ben itt szerzett lektori diplomát. Újságíróként, televíziós szerkesztőként dolgozott évekig, nevéhez több ismeretterjesztő dokumentumfilm kötődik. Többek között Merethe Lindstrm, Beate Grimsrud, Kjell Askildsen, Knut Hamsun és Vladimir Nabokov műveinek magyar fordítója.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Éhség ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Éhség ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  220
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  270 gr
  ISBN:
  9789634140177
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2619175 / 1147492  TAGS:
  Online Éhség ebook, könyvet Éhség FB2, Download Éhség PDF , Download Éhség MOBI, Online Éhség könyvet, ingyenes letöltések Éhség IPhone, Online könyvet Éhség PDF, ingyenes Éhség DJVU, ingyenes letöltések Éhség TXT, letöltések Éhség RTF, Online Éhség FB2 , e-könyvet Éhség letöltések TXT, ingyenes Éhség letöltések könyvet, e-könyvet Éhség download MOBI, letöltések Éhség IPad, olvas Éhség MOBI, olvas Éhség DOC, ingyenes Éhség AWZ, Download e-könyvet Éhség iPad , ingyenes Éhség DJVU, Download Éhség e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Éhség DVD, olvas Éhség TXT, Book Éhség letöltések DJVU, Éhség letöltések könyvet ingyenes, Éhség letöltések könyvet pdf ingyenes, Éhség pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Éhség pdf ingyenes, Éhség letöltések könyvet epub ingyenes, Éhség ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply