Együttélésre ítélve


"Csak mint Allah bérmunkása vagyok itt. Ha hősi halált halok, a paradicsomba kerülök. Ez az életcélom, találkozni a Mindenhatóval" – mondja Yehuda Lahav könyvének palesztin öngyilkos merénylője. Majd fogja magát, és robbanóanyaggal megrakott gépkocsijával nekihajt egy izraeli katonai állásnak. A terrorista szülei büszkék fiuk tettére. Temetése esküvőre emlékeztet, ahol mindenki vidám és elégedett.
Lehet-e békét teremteni azon a földön, ahol két, egymást ellenségnek tekintő nép a végletekig összegabalyodott, s ahol a halálkultusz, legalábbis a szélsőségekre hajlamosakban – minden másnál erősebb életérzés? A szerző igent mond erre az európai mentalitás számára nem is igazán értelmezhető kérdésre. A zsidó és a palesztin nép együttélésre van ítélve – állítja Lahav – akkor is, ha az arab szélsőségesek, a dzsihád megszállottjai a halált többre becsülik az életnél, s akkor is, ha a másik oldalon az ortodox zsidók egy talpalatnyi földet sem adnának az araboknak.

Yehuda Lahav Kassán született. Szüleit Szlovákiából Auschwitzba hurcolták, ott haltak meg. Ő Budapesten vészelte át a megszállást, s 1949 óta él Izraelben. Több izraeli lap munkatársa, majd 1989 és 1994 között a Haarec budapesti székhelyű közép-európai tudósítója. A ’90-es évek közepétől a Népszabadság, illetve a Szlovák Rádió tel-avivi tudósítója, jelenleg a Népszavában jelennek meg írásai. Sokoldalú újságíró, a sportújságírástól a rádiós szerkesztésig mindent csinál. Nagy focirajongó, egy időben a Nemzetközi Gombfoci Szövetség vezetője volt. Beszél héberül, magyarul, szlovákul, csehül, oroszul, németül és angolul.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Együttélésre ítélve ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Együttélésre ítélve ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  190
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  410 gr
  ISBN:
  9789639709706
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2008
  Árukód:
  2112348 / 1018422  TAGS:
  Online Együttélésre ítélve ebook, könyvet Együttélésre ítélve FB2, Download Együttélésre ítélve PDF , Download Együttélésre ítélve MOBI, Online Együttélésre ítélve könyvet, ingyenes letöltések Együttélésre ítélve IPhone, Online könyvet Együttélésre ítélve PDF, ingyenes Együttélésre ítélve DJVU, ingyenes letöltések Együttélésre ítélve TXT, letöltések Együttélésre ítélve RTF, Online Együttélésre ítélve FB2 , e-könyvet Együttélésre ítélve letöltések TXT, ingyenes Együttélésre ítélve letöltések könyvet, e-könyvet Együttélésre ítélve download MOBI, letöltések Együttélésre ítélve IPad, olvas Együttélésre ítélve MOBI, olvas Együttélésre ítélve DOC, ingyenes Együttélésre ítélve AWZ, Download e-könyvet Együttélésre ítélve iPad , ingyenes Együttélésre ítélve DJVU, Download Együttélésre ítélve e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Együttélésre ítélve DVD, olvas Együttélésre ítélve TXT, Book Együttélésre ítélve letöltések DJVU, Együttélésre ítélve letöltések könyvet ingyenes, Együttélésre ítélve letöltések könyvet pdf ingyenes, Együttélésre ítélve pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Együttélésre ítélve pdf ingyenes, Együttélésre ítélve letöltések könyvet epub ingyenes, Együttélésre ítélve ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply