Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben

Gárdonyi Máté (Összeáll.) - Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben

Veszprémben a középkori előzmények után több egyházmegyei zsinatot és tanácskozást rendeztek a 19-20. század folyamán. A Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár iratanyagából válogatott források megvilágítják az egyes gyűlések összehívásának hátterét és lebonyolításuk menetét, a határozatok pedig az egyházszervezet korabeli működésére vetnek fényt. Mi minden történt az 1848-as egyházmegyei tanácskozás és az 1996. évi főegyházmegyei zsinat között hazánkban és a magyar egyházban? Két szabadságharc véres leverése, két vesztes háború, mindezek súlyos következményei, majd magyar egyházunk vaskalitkába zárása 45 éven keresztül, és a szabadulás utáni suta szárnypróbálgatás. A világegyházban – a teljesség igénye nélkül – az egyház világi hatalmának teljes elveszítése, a pápák útmutatásai a 19. század végén és a 20. században az enciklikák által, majd a II. Vatikáni Zsinat. Mindezek tükröződnek a helyi zsinatokat előkészítő tanácskozásokban és a zsinati határozatokban. A kötetben közölt dokumentumokat Gárdonyi Máté főiskolai tanár gyűjtötte össze és dolgozta fel "A magyar katolikus egyház zsinatai és nagygyűlései 1790-2010" című OTKA-program keretében.A Könyv Magyarul!


Letöltések Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  360
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  1850 gr
  ISBN:
  9789634160526
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2698235 / 1165152
  Series:


  TAGS:
  Online Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben ebook, könyvet Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben FB2, Download Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben PDF , Download Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben MOBI, Online Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben könyvet, ingyenes letöltések Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben IPhone, Online könyvet Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben PDF, ingyenes Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben DJVU, ingyenes letöltések Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben TXT, letöltések Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben RTF, Online Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben FB2 , e-könyvet Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben letöltések TXT, ingyenes Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben letöltések könyvet, e-könyvet Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben download MOBI, letöltések Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben IPad, olvas Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben MOBI, olvas Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben DOC, ingyenes Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben AWZ, Download e-könyvet Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben iPad , ingyenes Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben DJVU, Download Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben DVD, olvas Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben TXT, Book Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben letöltések DJVU, Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben letöltések könyvet ingyenes, Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben letöltések könyvet pdf ingyenes, Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben pdf ingyenes, Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben letöltések könyvet epub ingyenes, Egyházmegyei zsinatok és tanácskozások Veszprémben ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply