Egy változó kor változó ifjúsága


Fiatalok alkohol- és egyéb drogfogyasztása Magyarországon – ESPAD 2007

Az ESPAD 1995-ben indult azzal a céllal, hogy rendszeresen ismétlődő, időben és nemzetközileg összehasonlítható adatokat gyűjtsön Európa fiataljainak dohányzási, alkohol- és egyéb drogfogyasztási szokásairól. Ez a kötet az ESPAD 2007. évi negyedik hullámának eredményei alapján mutatja be a magyar diákok fogyasztási szokásait és az elmúlt 12 évben bekövetkezett változásokat. A szerző vizsgálja, milyen tényezők befolyásolják a különböző szerek kipróbálását, rendszeres vagy problémás fogyasztását, valamint azt, hogy az elmúlt 12 év változásai milyen mértékben érintették az eltérő társadalmi-demográfiai csoportokba tartozó fiatalokat. Foglalkozik a különböző fogyasztási formák együttjárásával, és megpróbálja körülhatárolni a fiataloknak azt a csoportját, amely leginkább tekinthető problémás fogyasztónak.

Az ESPAD 2007. évi eredményei változást mutatnak a különböző szerek európai elterjedtségében. A magyarországi adatok sok tekintetben követik a nemzetközi trendeket.

A kötet bemutatja az Európában végbement változásokat, vizsgálja, hogy a magyar fiatalok tiltottszer- és legálisszer-fogyasztása mennyiben tér el Európa más országainak fiataljaiétól, melyek azok a fogyasztási formák, amelyek alapján a magyar diákok Európa élén találhatóak, és melyek azok, amelyek alapján elmaradnak az európai átlagtól. Kísérletet tesz annak értelmezésére, hogy milyen társadalmi jelenségek magyarázhatják a fiatalok fogyasztási szokásaiban bekövetkezett változásokat.

Elekes Zsuzsanna szociológus, kandidátus, a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézetének docense. A nyolcvanas évektől foglalkozik az alkohol- és kábítószer-fogyasztás szociológiai kérdéseivel. Kutatásai elsősorban az alkohol- és kábítószer-fogyasztás elterjedtségének, jellegének vizsgálatára, a fogyasztásra ható társadalmi tényezők feltárására irányulnak. A hazai kutatások mellett számos nemzetközi programban vesz részt.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Egy változó kor változó ifjúsága ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Egy változó kor változó ifjúsága ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  240
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  380 gr
  ISBN:
  9789632362045
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2009
  Árukód:
  2399788 / 1117460
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Egy változó kor változó ifjúsága ebook, könyvet Egy változó kor változó ifjúsága FB2, Download Egy változó kor változó ifjúsága PDF , Download Egy változó kor változó ifjúsága MOBI, Online Egy változó kor változó ifjúsága könyvet, ingyenes letöltések Egy változó kor változó ifjúsága IPhone, Online könyvet Egy változó kor változó ifjúsága PDF, ingyenes Egy változó kor változó ifjúsága DJVU, ingyenes letöltések Egy változó kor változó ifjúsága TXT, letöltések Egy változó kor változó ifjúsága RTF, Online Egy változó kor változó ifjúsága FB2 , e-könyvet Egy változó kor változó ifjúsága letöltések TXT, ingyenes Egy változó kor változó ifjúsága letöltések könyvet, e-könyvet Egy változó kor változó ifjúsága download MOBI, letöltések Egy változó kor változó ifjúsága IPad, olvas Egy változó kor változó ifjúsága MOBI, olvas Egy változó kor változó ifjúsága DOC, ingyenes Egy változó kor változó ifjúsága AWZ, Download e-könyvet Egy változó kor változó ifjúsága iPad , ingyenes Egy változó kor változó ifjúsága DJVU, Download Egy változó kor változó ifjúsága e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Egy változó kor változó ifjúsága DVD, olvas Egy változó kor változó ifjúsága TXT, Book Egy változó kor változó ifjúsága letöltések DJVU, Egy változó kor változó ifjúsága letöltések könyvet ingyenes, Egy változó kor változó ifjúsága letöltések könyvet pdf ingyenes, Egy változó kor változó ifjúsága pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Egy változó kor változó ifjúsága pdf ingyenes, Egy változó kor változó ifjúsága letöltések könyvet epub ingyenes, Egy változó kor változó ifjúsága ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply