Egy szobalány naplója

Octave Mirbeau - Egy szobalány naplója

Célestine, a szobalány mesél tucatnyi tisztes polgárcsaládnál töltött szolgálatának éveiről, a nevetséges és elviselhetetlen emberi alávalóságról.

Részlet a műből:
"Egy reggel csengettek, és mert a szobainas nem volt otthon, én mentem ajtót nyitni. Egy fiatalember lépett be. Rosszképű, ravasz tekintetű fickó. Félig munkás, félig csavargó külsejű, az a fajta, ki felváltva él betörésből és szerelemből. Kis fekete bajusza, sápadt arca és piros nyakkendője volt. Kíváncsian és meglepődve nézegette a pompás előszobát, a szőnyegeket, a tükröket. Majd egy levelet nyújtott át a Madame számára és rekedten, de parancsoló hangon így szólt:
Választ kapok
A pénzéért jött? Vagy csak megbízásból jött? Nem, aki csak küldönc, az nem beszél ilyen rendelkező módon.
Majd megnézem, hogy az asszonyom itthon van-e feleltem okosan, kezeim között forgatva a levelet.
Itthon van tudom csak semmi kifogás ez sürgős!
Madame elolvasta a levelet, arca ólomszürke lett és rémületében még a dadogásán sem tudott uralkodni.
Itt van itt nálam? Egyedül hagyta az előszobában? Honnan tudta meg a címem?
De csakhamar összeszedte magát.
Semmi, semmi nem is ismerem egy szegény ember és az anyja haldoklik
Remegő kézzel gyorsan kinyitotta íróasztalát és kivett egy százfrankos bankjegyet.
Adja oda neki gyorsan gyorsan szegény fiúnak!
Nem bírtam elfojtani vigyorgásomat.
Madame ma igen nagylelkű és a szegényeinek szerencséje van.
A szegény szót szemtelenül hangsúlyoztam.
De menjen már! sürgette Madame és alig bírt magával.
Mire visszajöttem, Madame, ki nem volt valami rendszerető és holmiját gyakran szerteszét hagyta a szobában, ezt a levelet már apró darabokra tépte és a tűzbe dobta.
Soha nem tudtam meg, hogy valójában ki volt ez a fickó, és nem is láttam viszont. De az bizonyos, hogy ettől a naptól kezdve, Madame nem állt öltözködés előtt meztelenül a tükör elé és nem kérdezte tőlem mutogatva siralmas kebleit, hogy elég kemények-e?"
A Könyv Magyarul!


Letöltések Egy szobalány naplója ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Egy szobalány naplója ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  208
  Cover:
  KARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL
  Weight:
  160 gr
  ISBN:
  9789630984423
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2655763 / 1153592
  Translator:


  TAGS:
  Online Egy szobalány naplója ebook, könyvet Egy szobalány naplója FB2, Download Egy szobalány naplója PDF , Download Egy szobalány naplója MOBI, Online Egy szobalány naplója könyvet, ingyenes letöltések Egy szobalány naplója IPhone, Online könyvet Egy szobalány naplója PDF, ingyenes Egy szobalány naplója DJVU, ingyenes letöltések Egy szobalány naplója TXT, letöltések Egy szobalány naplója RTF, Online Egy szobalány naplója FB2 , e-könyvet Egy szobalány naplója letöltések TXT, ingyenes Egy szobalány naplója letöltések könyvet, e-könyvet Egy szobalány naplója download MOBI, letöltések Egy szobalány naplója IPad, olvas Egy szobalány naplója MOBI, olvas Egy szobalány naplója DOC, ingyenes Egy szobalány naplója AWZ, Download e-könyvet Egy szobalány naplója iPad , ingyenes Egy szobalány naplója DJVU, Download Egy szobalány naplója e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Egy szobalány naplója DVD, olvas Egy szobalány naplója TXT, Book Egy szobalány naplója letöltések DJVU, Egy szobalány naplója letöltések könyvet ingyenes, Egy szobalány naplója letöltések könyvet pdf ingyenes, Egy szobalány naplója pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Egy szobalány naplója pdf ingyenes, Egy szobalány naplója letöltések könyvet epub ingyenes, Egy szobalány naplója ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply