Egy rejtélyes középkori enciklopédia


Virgilius Grammaticusnak két műve maradt ránk: az Epitomae (tizenkét kivonat) és az Epistolae (nyolc levél Julius Germanus diakónushoz). Az írások témája alapvetően a latin nyelvtan: tárgyalja a betűket, szótagokat, szófajokat, mondatrészeket, a verselés szabályait stb. A prózai kereten túl azonban különös, olykor a nyelvészettől meglehetősen távol álló tanok sajátos egyvelegét tárja elénk; humoros, sokszor bizarr példákkal illusztrálja a nyelvi jelenségeket, sosem létezett ,,tekintélyekre", ,,mesterekre" hivatkozva. Komoly mondanivalójába kitalált szavakat, furcsa verseket és találós kérdéseket fűz, titkos nyelvet gyárt, ami a hagyományos, száraz nyelvtankönyvekkel szemben írásainak paródia-jelleget kölcsönöz. Szellemiségére obskúrus, misztikus irányzatok és a keresztény tanítás egyaránt hatással voltak. Műve nemcsak nyelvtankönyvként, hanem a korabeli bölcsesség tárházaként is felfogható – nem csoda, hogy újkori kutatói nem tudták Virgiliust egyértelműen elhelyezni sem térben, sem időben. Könyvünk a szerzővel foglalkozó első és ez idáig egyetlen magyar tanulmányként bemutatja a Virgilius-kutatás eddigi eredményeit, s a két mű filológiai igényű fordításán keresztül ismerteti az értelmezés lehetséges útjait. Kisdi Klára (Tóth Klára, 1972, Budapest) 1996-ban latin, a következő évben pedig ógörög szakos filológusként végzett az ELTE Bölcsészettudományi Karán, majd ugyanitt védte meg 2002-ben PhD disszertációját. Részt vett az MTA Ókortudományi Kutatócsoportjának égisze alatt készülő Magyarországi középkori latinság szótárának munkálataiban. Jelenleg latin nyelvet tanít a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán. 2000-ben műfordításaiért Kerényi Grácia-díjat kapott.A Könyv Magyarul!


Letöltések Egy rejtélyes középkori enciklopédia ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Egy rejtélyes középkori enciklopédia ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  284
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  334 gr
  ISBN:
  9789634465706
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2010
  Árukód:
  2388120 / 1126178
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Egy rejtélyes középkori enciklopédia ebook, könyvet Egy rejtélyes középkori enciklopédia FB2, Download Egy rejtélyes középkori enciklopédia PDF , Download Egy rejtélyes középkori enciklopédia MOBI, Online Egy rejtélyes középkori enciklopédia könyvet, ingyenes letöltések Egy rejtélyes középkori enciklopédia IPhone, Online könyvet Egy rejtélyes középkori enciklopédia PDF, ingyenes Egy rejtélyes középkori enciklopédia DJVU, ingyenes letöltések Egy rejtélyes középkori enciklopédia TXT, letöltések Egy rejtélyes középkori enciklopédia RTF, Online Egy rejtélyes középkori enciklopédia FB2 , e-könyvet Egy rejtélyes középkori enciklopédia letöltések TXT, ingyenes Egy rejtélyes középkori enciklopédia letöltések könyvet, e-könyvet Egy rejtélyes középkori enciklopédia download MOBI, letöltések Egy rejtélyes középkori enciklopédia IPad, olvas Egy rejtélyes középkori enciklopédia MOBI, olvas Egy rejtélyes középkori enciklopédia DOC, ingyenes Egy rejtélyes középkori enciklopédia AWZ, Download e-könyvet Egy rejtélyes középkori enciklopédia iPad , ingyenes Egy rejtélyes középkori enciklopédia DJVU, Download Egy rejtélyes középkori enciklopédia e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Egy rejtélyes középkori enciklopédia DVD, olvas Egy rejtélyes középkori enciklopédia TXT, Book Egy rejtélyes középkori enciklopédia letöltések DJVU, Egy rejtélyes középkori enciklopédia letöltések könyvet ingyenes, Egy rejtélyes középkori enciklopédia letöltések könyvet pdf ingyenes, Egy rejtélyes középkori enciklopédia pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Egy rejtélyes középkori enciklopédia pdf ingyenes, Egy rejtélyes középkori enciklopédia letöltések könyvet epub ingyenes, Egy rejtélyes középkori enciklopédia ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply