Egy orosz utazó levelei


Nyikolaj Mihajlovics Karamzin (1766-1826) többször is átdolgozta és bővítette az Egy orosz utazó levelei című levélregényét. A jelen kiadás – a mű első teljes magyar fordítása, Horváth Iván ruszista, műfordító munkája – az 1984. évi, Jurij Lotman, Nonna Marcsenko és Borisz Uszpenszkij szerkesztette kritikai kiadáson alapszik.

,,Karamzin nyelvezete színes, élvezetes, a legnagyobb fordítói kihívást éppen ezért az ő stílusjegyeinek magyar nyelven való visszaadása jelentette, hiszen a ma emberétől a szentimentalizmus elég távol esik, márpedig írónk éppen ennek a műfajnak és stílusnak volt az egyik jelentős oroszországi képviselője."

Horváth Iván

Karamzin ,,Stílusára jellemző a líraiság: a mű szövegét áthatják az Utazó érzelmei, személyisége mindvégig érzékelhető marad, akár földrajzi, művészeti, politikai tényekről számol be, akár gondolatait, reflexióit osztja meg az olvasóval. S itt kell föltennünk a kérdést: ki is ez az Utazó? Maga Karamzin vagy pedig az író alteregója? Valóságos életrajzi >>alany>két utazó
A Könyv Magyarul!


Letöltések Egy orosz utazó levelei ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Egy orosz utazó levelei ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  446
  Cover:
  FLAPS, PAPERBACK
  Weight:
  734 gr
  ISBN:
  9786155047893
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2679377 / 1155785
  Translator:


  TAGS:
  Online Egy orosz utazó levelei ebook, könyvet Egy orosz utazó levelei FB2, Download Egy orosz utazó levelei PDF , Download Egy orosz utazó levelei MOBI, Online Egy orosz utazó levelei könyvet, ingyenes letöltések Egy orosz utazó levelei IPhone, Online könyvet Egy orosz utazó levelei PDF, ingyenes Egy orosz utazó levelei DJVU, ingyenes letöltések Egy orosz utazó levelei TXT, letöltések Egy orosz utazó levelei RTF, Online Egy orosz utazó levelei FB2 , e-könyvet Egy orosz utazó levelei letöltések TXT, ingyenes Egy orosz utazó levelei letöltések könyvet, e-könyvet Egy orosz utazó levelei download MOBI, letöltések Egy orosz utazó levelei IPad, olvas Egy orosz utazó levelei MOBI, olvas Egy orosz utazó levelei DOC, ingyenes Egy orosz utazó levelei AWZ, Download e-könyvet Egy orosz utazó levelei iPad , ingyenes Egy orosz utazó levelei DJVU, Download Egy orosz utazó levelei e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Egy orosz utazó levelei DVD, olvas Egy orosz utazó levelei TXT, Book Egy orosz utazó levelei letöltések DJVU, Egy orosz utazó levelei letöltések könyvet ingyenes, Egy orosz utazó levelei letöltések könyvet pdf ingyenes, Egy orosz utazó levelei pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Egy orosz utazó levelei pdf ingyenes, Egy orosz utazó levelei letöltések könyvet epub ingyenes, Egy orosz utazó levelei ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply