Egy magyar nábob


A mű alapjában véve egyetlen nagyszabású anekdota elbeszélése epizódfüzéreken keresztül. A nábob, Kárpáthy János, aki régi magyar nemesség tipikus képviselője, egy durva, kegyetlen névnapi tréfa hatására megpróbálja levetkőzni régi önmagát, társadalomra haszontalan, féktelen, kicsapongásokba menekülő énjét. A reformkor fellendítő ereje, a körülötte megjelenő nagyszerű figurák, és a hozzá menekülő polgárlány, Mayer Fanny segíti hozzá, hogy elinduljon a haladó magyar nemesség útján, és élete végén példaképszerű, fenséges aggastyánként jelölhesse ki újszülött fiának, Zoltánnak az emberhez egyedül méltó hazafiúi pályáját. Unokaöccse, Abellino, aki rossz tréfája és a nábob megtérése miatt elesik a hatalmas örökségtől, a külföldön tékozló életet élő, hazafiatlan arisztokrácia képviselője: gúnyosan, szatirikusan bemutatott figurája képezi az ebben a regényben is nagy szerephez jutó jókais héroszok alakjához a sötét hátteret. A számos epizódfigura, a pünkösdi királyságot elnyerő Kis Miska, a részeges kurtanemes kompánia tagjai, az aranyifjak és a pesti irodalmi világ jellemző képviselői, a prostituálódott Mayer lányok, a derék iparos Boltai és nevelt fia stb. nemcsak hallatlanul feldúsítják a regény társadalomképét, de egyúttal a legjobb, legjellemzőbb zsánerfigurái is a magyar irodalomnak. Jókai meditatív líráját, elégiai prózaköltészetét Fanny, a reménytelenül szerelmes fiatalasszony képviseli a műben. Az ő figurája révén vált át Jókai a regény cselekményszintjéről a szimbolikus, metaforikus síkra, szinte huszadik századi regénypoétikai minőségeket előlegezve művében.


Legeza
A Könyv Magyarul!


Letöltések Egy magyar nábob ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Egy magyar nábob ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  560
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  454 gr
  ISBN:
  9789633898901
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2006
  Commodity code:
  2057835 / 1001167
  Series:


  TAGS:
  Online Egy magyar nábob ebook, könyvet Egy magyar nábob FB2, Download Egy magyar nábob PDF , Download Egy magyar nábob MOBI, Online Egy magyar nábob könyvet, ingyenes letöltések Egy magyar nábob IPhone, Online könyvet Egy magyar nábob PDF, ingyenes Egy magyar nábob DJVU, ingyenes letöltések Egy magyar nábob TXT, letöltések Egy magyar nábob RTF, Online Egy magyar nábob FB2 , e-könyvet Egy magyar nábob letöltések TXT, ingyenes Egy magyar nábob letöltések könyvet, e-könyvet Egy magyar nábob download MOBI, letöltések Egy magyar nábob IPad, olvas Egy magyar nábob MOBI, olvas Egy magyar nábob DOC, ingyenes Egy magyar nábob AWZ, Download e-könyvet Egy magyar nábob iPad , ingyenes Egy magyar nábob DJVU, Download Egy magyar nábob e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Egy magyar nábob DVD, olvas Egy magyar nábob TXT, Book Egy magyar nábob letöltések DJVU, Egy magyar nábob letöltések könyvet ingyenes, Egy magyar nábob letöltések könyvet pdf ingyenes, Egy magyar nábob pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Egy magyar nábob pdf ingyenes, Egy magyar nábob letöltések könyvet epub ingyenes, Egy magyar nábob ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply