Égszakadás, földindulás

Kertész Ákos - Égszakadás, földindulás

A kötet válogatás Kertész Ákosnak a Könyvhétben megjelent tárcáiból, publicisztikai írásaiból. Az írások tartalma változatos, tükrözik Kertész Ákos személyiségét, mindennapi életét, a külvilág ingereire adott válaszait, és mindegyikben felfedezhetjük Kertész Ákos erkölcsi tartásának és megingathatatlan humanizmusának lenyomatát.

Az íróról:
Kertész Ákos (Budapest, 1932) író, filmdramaturg. 1950-ben érettségizett. Karosszérialakatos lett az Ikarusz Karosszéria- és Járműgyárban, 1954-től az V. sz. Állami Autójavító Vállalatnál. 1961-1966 közt állami ösztöndíjas magyar-népművelés szakos egyetemi hallgató volt. 1966-ban filmdramaturg lett a Mafilmnél. 1972-ben, 1984-ben és 1992-ben József Attila-díjat, 1990-ben Az Év Könyve jutalmat, 1991-ben a Művészeti Alap irodalmi díját kapta, 2006-ban a Táncsics Alapítvány Életmű-díját, 2008-ban a Kossuth-díjat kapta.
Kertész Ákos nem tartozik és sohasem tartozott egyetlen irodalmi klikkhez sem. Kimozdíthatatlan a tengelyéből, saját morális értékrendjéből, ezért egyetlen sorát sem kell szégyellnie, mindig úgy dolgozott, hogy nyugodtan nézhessen a tükörbe.
Kiskamaszként élte végig a második világháborút, a nácizmust, a holokausztot és Budapest ostromát. Aki tizenkét évesen rajta van a halállistán, és csak az ő leleményén, önállóságán, igazolvány hamisító tudásán és kézügyességén múlik, hogy a hóhérai nem találnak rá, és aki több hullát látott, mint amennyi futball labdát más gyerek, az elég érett kölyökké válik tizenhárom éves korára, a fölszabadulása idejére.
Bár erről az időről, 1944-45-röl csak egy regénye született, mégis ez az élmény határozta meg egész írói szemléletét: igazságérzetét, konok ragaszkodását a demokráciához, empátiáját és szolidaritását az üldözöttek, elnyomottak iránt; toleranciáját és az erőszaktól való undorát, alapvető rasszizmus ellenességét, ami nem csak az antiszemitizmus elítéléséig terjed.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Égszakadás, földindulás ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Égszakadás, földindulás ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  284
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  310 gr
  ISBN:
  9789638846235
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2208151 / 1064159  TAGS:
  Online Égszakadás, földindulás ebook, könyvet Égszakadás, földindulás FB2, Download Égszakadás, földindulás PDF , Download Égszakadás, földindulás MOBI, Online Égszakadás, földindulás könyvet, ingyenes letöltések Égszakadás, földindulás IPhone, Online könyvet Égszakadás, földindulás PDF, ingyenes Égszakadás, földindulás DJVU, ingyenes letöltések Égszakadás, földindulás TXT, letöltések Égszakadás, földindulás RTF, Online Égszakadás, földindulás FB2 , e-könyvet Égszakadás, földindulás letöltések TXT, ingyenes Égszakadás, földindulás letöltések könyvet, e-könyvet Égszakadás, földindulás download MOBI, letöltések Égszakadás, földindulás IPad, olvas Égszakadás, földindulás MOBI, olvas Égszakadás, földindulás DOC, ingyenes Égszakadás, földindulás AWZ, Download e-könyvet Égszakadás, földindulás iPad , ingyenes Égszakadás, földindulás DJVU, Download Égszakadás, földindulás e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Égszakadás, földindulás DVD, olvas Égszakadás, földindulás TXT, Book Égszakadás, földindulás letöltések DJVU, Égszakadás, földindulás letöltések könyvet ingyenes, Égszakadás, földindulás letöltések könyvet pdf ingyenes, Égszakadás, földindulás pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Égszakadás, földindulás pdf ingyenes, Égszakadás, földindulás letöltések könyvet epub ingyenes, Égszakadás, földindulás ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply