Édes anyanyelvünk (Aláírt)


ÉDES ANYANYELVÜNK
Az egészség nem ragályos, de ragályos a betegség. Ez a titka a pongyola beszéd és írás rohamos terjedésének. Az árvíz, ha kicsap szabályozott medréből, hihetetlen gyorsasággal lepi el a földeket. Ne riadjunk meg tőle túlságosan! Ne ússzunk a sekélyes árral.
Tétlenül megvárni, míg a hiba nyelvszokássá fajul, – egy-egy szó, kifejezés, szólás értelme elhomályosodik vagy visszájára fordul – s akkor félreállni, hogy: nagyon sajnáljuk, ez már nyelvtény, késő a segítség, – ezt mindenki megteheti, csak az író nem teheti meg büntetlenül.
Az író vallja kárát, ha nyakára engedi nőni a henye nyelvszokásokat, ha nem tiltakozik, amíg nem késő, a nyelv elszíntelenítése, kiszikkasztása ellen. Az irodalom nyelve a nép nyelvéből táplálkozik. Igaz. De ma, a könyvek, újságok, színház, mozi és rádió korában, a nép nyelve is merít az irodalomból. Ha olyan olimposzi magasságban lebeghetne is az író a tömegek felett, hogy nyelvét semmi földi tisztátalanság nem érintené, – hiába őrzi meg egymaga szava tiszta, nemes csengését, ha a fül, amely felfogja a szót, süket. A legragyogóbb énekes hangja is hamisan cseng a rossz visszhangot verő teremben.
A nyelv művelői és művészei, az írók, jól teszik tehát, ha őrködnek a helyes magyarság fölött.
A nyelv ősi fája nemzedékről nemzedékre új hajtásokat nevel. Gyökereit az ősi mult mély termőföldjébe bocsátja, de gazdag ékű koronája a tiszta magasságok felé növekedik.A Könyv Magyarul!


Letöltések Édes anyanyelvünk (Aláírt) ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Édes anyanyelvünk (Aláírt) ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  15 x 19 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  242
  Cover:
  CANVAS BINDING
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1938 around
  Commodity code:
  6028228 / 5028227  TAGS:
  Online Édes anyanyelvünk (Aláírt) ebook, könyvet Édes anyanyelvünk (Aláírt) FB2, Download Édes anyanyelvünk (Aláírt) PDF , Download Édes anyanyelvünk (Aláírt) MOBI, Online Édes anyanyelvünk (Aláírt) könyvet, ingyenes letöltések Édes anyanyelvünk (Aláírt) IPhone, Online könyvet Édes anyanyelvünk (Aláírt) PDF, ingyenes Édes anyanyelvünk (Aláírt) DJVU, ingyenes letöltések Édes anyanyelvünk (Aláírt) TXT, letöltések Édes anyanyelvünk (Aláírt) RTF, Online Édes anyanyelvünk (Aláírt) FB2 , e-könyvet Édes anyanyelvünk (Aláírt) letöltések TXT, ingyenes Édes anyanyelvünk (Aláírt) letöltések könyvet, e-könyvet Édes anyanyelvünk (Aláírt) download MOBI, letöltések Édes anyanyelvünk (Aláírt) IPad, olvas Édes anyanyelvünk (Aláírt) MOBI, olvas Édes anyanyelvünk (Aláírt) DOC, ingyenes Édes anyanyelvünk (Aláírt) AWZ, Download e-könyvet Édes anyanyelvünk (Aláírt) iPad , ingyenes Édes anyanyelvünk (Aláírt) DJVU, Download Édes anyanyelvünk (Aláírt) e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Édes anyanyelvünk (Aláírt) DVD, olvas Édes anyanyelvünk (Aláírt) TXT, Book Édes anyanyelvünk (Aláírt) letöltések DJVU, Édes anyanyelvünk (Aláírt) letöltések könyvet ingyenes, Édes anyanyelvünk (Aláírt) letöltések könyvet pdf ingyenes, Édes anyanyelvünk (Aláírt) pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Édes anyanyelvünk (Aláírt) pdf ingyenes, Édes anyanyelvünk (Aláírt) letöltések könyvet epub ingyenes, Édes anyanyelvünk (Aláírt) ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply