Dunántúli végeken – A tél fiai

Jankovich Ferenc - Dunántúli végeken - A tél fiai

A török időket megelevenítő regénytrilógiájában Jankovich Ferenc több mint száz év eseményeit dolgozta fel: az 1550-es évek végétől 1664-ig.
A történelmi hitelességre törekvő, izgalmas, romantikus fordulatokban bővelkedő regényekben nemcsak a kor kiemelkedő hadvezéreinek, legendás törökverőinek harcai elevenednek meg, hanem megismerheti az olvasó a végvári katonák, a falvakban nyomorgó, töröknek, német zsoldosnak, haramiáknak kiszolgáltatott egyszerű nép életét is.
A korszak mindmegannyi jellegzetessége helyet kap a történetekben: a végvári vitézek hétköznapjai, hadiportyák, cselvetések izgalmas megjelenítése, az akkori kémek, a pribékek munkálkodása, a hadi kótyavetyék, a vásárok leírása, de a végvárakban élő főúri családok élete sem marad ki a cselekményből. A szerelmi történeteket főúri családok és szegény emberek magánéletét egyaránt élénk színekkel festi a szerző. A regényeknek igazi korabeli levegője van, az író a jellemző adatok és tények, a szokások, a tárgyi világ hitelt adó gazdagságát vonultatja fel.

A tél fiai a 1617. század fordulójának krónikájaként magába foglalja a tizenöt éves háború történéseit is, melyben a Habsburg Monarchia és az Oszmán Birodalom erői csaptak össze a Magyar Királyság és mellékhadszíntérként Erdély területén. Az első kötetben már feltűnt legendás vitéz, Huszár Péter, pápai huszárkapitány és félelmet nem ismerő katonái merész rajtaütéseikkel, portyázásaikkal állandóan gyengítik a török erejét. A bravúros huszártettek közben megdöbbentő korkép elevenedik meg az olvasó előtt: a császári zsoldosok, harácsoló törökök, haramiák, mohó földesurak, járványok és éhínség sújtotta nép élete, a bécsi udvar magyarellenes politikája, a végvárak és védőik kiszolgáltatottsága, a protestánsok és katolikusok ellentéte, egyszóval a 16. századi magyar valóság teljes képe.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Dunántúli végeken – A tél fiai ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Dunántúli végeken – A tél fiai ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  336
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  319 gr
  ISBN:
  9789632672823
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2646172 / 1151449  TAGS:
  Online Dunántúli végeken – A tél fiai ebook, könyvet Dunántúli végeken – A tél fiai FB2, Download Dunántúli végeken – A tél fiai PDF , Download Dunántúli végeken – A tél fiai MOBI, Online Dunántúli végeken – A tél fiai könyvet, ingyenes letöltések Dunántúli végeken – A tél fiai IPhone, Online könyvet Dunántúli végeken – A tél fiai PDF, ingyenes Dunántúli végeken – A tél fiai DJVU, ingyenes letöltések Dunántúli végeken – A tél fiai TXT, letöltések Dunántúli végeken – A tél fiai RTF, Online Dunántúli végeken – A tél fiai FB2 , e-könyvet Dunántúli végeken – A tél fiai letöltések TXT, ingyenes Dunántúli végeken – A tél fiai letöltések könyvet, e-könyvet Dunántúli végeken – A tél fiai download MOBI, letöltések Dunántúli végeken – A tél fiai IPad, olvas Dunántúli végeken – A tél fiai MOBI, olvas Dunántúli végeken – A tél fiai DOC, ingyenes Dunántúli végeken – A tél fiai AWZ, Download e-könyvet Dunántúli végeken – A tél fiai iPad , ingyenes Dunántúli végeken – A tél fiai DJVU, Download Dunántúli végeken – A tél fiai e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Dunántúli végeken – A tél fiai DVD, olvas Dunántúli végeken – A tél fiai TXT, Book Dunántúli végeken – A tél fiai letöltések DJVU, Dunántúli végeken – A tél fiai letöltések könyvet ingyenes, Dunántúli végeken – A tél fiai letöltések könyvet pdf ingyenes, Dunántúli végeken – A tél fiai pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Dunántúli végeken – A tél fiai pdf ingyenes, Dunántúli végeken – A tél fiai letöltések könyvet epub ingyenes, Dunántúli végeken – A tél fiai ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply