Dohányos falu

Lábadi Károly - Dohányos falu

Bácsgyulafalva (Telečka) története nem nyúlik vissza az ókorig, a közékor históriák is hallgatnak róla, hiszen nyoma sem volt akkor a Telecskai-dombokon épült településnek. Az Alföld derékig érő fűtengerét, a gyomnövények irdatlan erdejét éppen százharminc évvel ezelőtt kezdte irtani emberi kéz. Sok száz, sok ezer munkáskezet tört fel a szerszámok nyele addig, amíg a mai település helyén megszelídült a puszta, a gilicetövis benőtte földek búzát, kukoricát kezdtek teremni. S mennyi veríték árán futottak végig az alig hullámzó dombokon az első dohánysorok! A Temesközből származó dohánykertész-telepesek már akkor hittek abban, hogy ez a növény az új falunak jólétet biztosíthat. Nem csalódtak. A dohány építette föl a falut. Eredményesen zárult a harc a pusztával A kötet egy telepes falu szorgalmas és kitartó népéről és a sok-sok munkával járó dohánykereskedésről szól.A Könyv Magyarul!


Letöltések Dohányos falu ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Dohányos falu ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  214
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  600 gr
  ISBN:
  9788686469724
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2488770 / 1106425  TAGS:
  Online Dohányos falu ebook, könyvet Dohányos falu FB2, Download Dohányos falu PDF , Download Dohányos falu MOBI, Online Dohányos falu könyvet, ingyenes letöltések Dohányos falu IPhone, Online könyvet Dohányos falu PDF, ingyenes Dohányos falu DJVU, ingyenes letöltések Dohányos falu TXT, letöltések Dohányos falu RTF, Online Dohányos falu FB2 , e-könyvet Dohányos falu letöltések TXT, ingyenes Dohányos falu letöltések könyvet, e-könyvet Dohányos falu download MOBI, letöltések Dohányos falu IPad, olvas Dohányos falu MOBI, olvas Dohányos falu DOC, ingyenes Dohányos falu AWZ, Download e-könyvet Dohányos falu iPad , ingyenes Dohányos falu DJVU, Download Dohányos falu e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Dohányos falu DVD, olvas Dohányos falu TXT, Book Dohányos falu letöltések DJVU, Dohányos falu letöltések könyvet ingyenes, Dohányos falu letöltések könyvet pdf ingyenes, Dohányos falu pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Dohányos falu pdf ingyenes, Dohányos falu letöltések könyvet epub ingyenes, Dohányos falu ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply