Diszkomfortzóna

Jonathan Franzen - Diszkomfortzóna

Íme a nagy amerikai író arcképe kölyökkutya korában. A miliő, amelyben Jonathan Franzen nevelkedett: St. Louis, a barátságos és szolid közép-nyugati kisváros; a fojtogatónak érzett családi légkör; a lázadó hippi báty és példakép, s a korszak a hetvenes évek a maga középosztálybeli bizonyosságaival, amelyek idő múltán igencsak megrendültek. A szégyen és a szorongás, ami áthatotta kamaszéletét; az iskolai csínytevések; egy keresztény ifjúsági közösség viselt dolgai; a német nyelvvel és irodalommal, Kafkával és Rilkével való ismerkedés; egy zátonyra futó házasság; a madármegfigyelés örömei és nehézségei megannyi történet és motívum, amelyek visszaköszönnek a Javítások és a Szabadság regényvilágában.
A kötet hat ragyogó esszéje önbecsmérlés és önelégültség, szemérmes rejtőzködés és önkitárulkozás sajátos elegyét alkotva mutatja be egy íróember felnőtté válását, aki negyvenöt évesen elmondhatta magáról, hogy éppen olyan, amilyen tizenhét évesen lenni szeretett volna.

Már jóval elmúlt éjfél, és a kevésbé közeli barátaink már régen hazamentek, amikor azon vettem észre magam, hogy egyedül táncolok a szoba közepén Elvis Costello Chelsea-jére, kígyózó mozdulatokkal, ahogy szoktam, a többiek meg néznek. A kifejezőkészségemet nézték, írtam másnap a jegyzetfüzetembe, St. Louis felé, a repülőgépen. Én ezt tudtam, és még csak egy perc mehetett le a számból, amikor odapillantottam rájuk, s a mosolyommal azt üzentem, Ah, mennyi figyelmet pazaroltok szerény személyemre. Azt hiszem, ebben a mosolyban volt az igazi kifejezőerő. Miért van ez az ember zavarban? Nincs zavarban, és szereti, ha nézik. Mégis azért van zavarban, mert a figyelem középpontjában van, és mert el se hiszi, hogy mások ilyen csendesen részesévé tudnak válni az önkitárulkozásának. Jóindulatú lenézés van a mosolyában.


Ez a könyv Winkler Nóra polcára is felkerült, olvassa el ajánlóját!
A Könyv Magyarul!


Letöltések Diszkomfortzóna ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Diszkomfortzóna ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  288
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  410 gr
  ISBN:
  9789634050926
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2605806 / 1145809
  Translator:


  TAGS:
  Online Diszkomfortzóna ebook, könyvet Diszkomfortzóna FB2, Download Diszkomfortzóna PDF , Download Diszkomfortzóna MOBI, Online Diszkomfortzóna könyvet, ingyenes letöltések Diszkomfortzóna IPhone, Online könyvet Diszkomfortzóna PDF, ingyenes Diszkomfortzóna DJVU, ingyenes letöltések Diszkomfortzóna TXT, letöltések Diszkomfortzóna RTF, Online Diszkomfortzóna FB2 , e-könyvet Diszkomfortzóna letöltések TXT, ingyenes Diszkomfortzóna letöltések könyvet, e-könyvet Diszkomfortzóna download MOBI, letöltések Diszkomfortzóna IPad, olvas Diszkomfortzóna MOBI, olvas Diszkomfortzóna DOC, ingyenes Diszkomfortzóna AWZ, Download e-könyvet Diszkomfortzóna iPad , ingyenes Diszkomfortzóna DJVU, Download Diszkomfortzóna e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Diszkomfortzóna DVD, olvas Diszkomfortzóna TXT, Book Diszkomfortzóna letöltések DJVU, Diszkomfortzóna letöltések könyvet ingyenes, Diszkomfortzóna letöltések könyvet pdf ingyenes, Diszkomfortzóna pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Diszkomfortzóna pdf ingyenes, Diszkomfortzóna letöltések könyvet epub ingyenes, Diszkomfortzóna ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply