Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje

Nagy Bandó András - Dinoszauruszok - Nagy Bandó András verses meséje

A múlt sok nagy mesélője a jövőt próbálta láttatni, arról fantáziálva, mivé lehet a világ, mi minden születhet az előttünk álló sok száz vagy ezer esztendő során. A jelent már ismerjük. Mi abban a korban élünk, amiről az elmúlt századok írói és tudósai még csupán álmodozhattak. Részesei és résztvevői lettünk a múlt század fantasztikus irodalma által megálmodott világnak, sőt, mi, ma élő emberek formáljuk olyanná a világunkat, amilyenné ők álmodták. Mi is előre akarunk kukkantani, megfejtve a jövő titkait, és közben kíváncsi énünk a régmúltban is kutatgat. Azt kérdezzük: vajon van-e még annyi esztendeje a Földnek, amennyi mögötte van? Nem tudhatjuk, de félő, hogy újabb százmillió évek már nem adatnak meg a mi kék bolygónknak, életünk űrben bolyongó óriásgömbjének. Elképzelni sem tudjuk az 570 millió évvel ezelőtti történéseket, azt az időszakot, amikor az akkor még nevet sem kapott Föld száraznak mondható területein nyoma sem volt még az életnek, bár az óceánméretű vizekben megjelentek már az első élőlények. Ez az időszak volt a Paleozoikum, a Föld történetének ókora. 160 millió évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy föltűnjenek az első gerinces állatok, az álkapocs nélküli halak. Ekkoriban már burjánzott a növényzet, így aztán a szárazföldet ellepték a lélegzést elsajátító kétéltűek. 360 millió évvel ezelőtt megjelentek a tojásaikat lerakó első hüllők is. A dinoszauruszok 240 millió éve már léteztek. Ez volt a kezdete a 175 millió évig tartó Mezozoikumnak, azaz a földtörténeti középkor időszakának. A harmadidőszak a dinoszauruszok kihalásával, mintegy 65 millió évvel ezelőtt kezdődött, a máig változó kontinensek, és az éghajlati övek kialakulásával. A negyedidőszak hozta magával az emberi lény születését és kialakulását, formálódását és fejlődését, valamint a köré sereglő változatos állatvilágot, hogy aztán egy részüket a természetes evolúció pusztítsa el, más részük pedig az ősember vadászösztönének essen áldozatul.

Dióhéjban ennyi a Föld fejlődésének története. Bármily furcsa és hihetetlen, de az 570 millió éves földtörténet 0,01 ezrelékét sem teszi ki az emberi kultúra fejlődését jelentő 6-8000 esztendő.

Ez a verses mese az élet születésétől a földtörténet harmadidőszakának kezdetéig követi az élővilág kialakulását, és mutatja be az ízeltlábúakat, a víz mélyén megjelenő élőlényeket, a rovarokat, a kétéltűeket, a hüllőket, a növényeket, legfőképpen pedig a földtörténeti középkor aprótermetű, gyorslábú, növényevő és ragadozó, hatalmas és rettegett dinoszauruszait.

Kalandra föl, kedves Olvasóim!
A Könyv Magyarul!


Letöltések Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  80
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  420 gr
  ISBN:
  9789639880290
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2617958 / 1147170  TAGS:
  Online Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje ebook, könyvet Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje FB2, Download Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje PDF , Download Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje MOBI, Online Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje könyvet, ingyenes letöltések Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje IPhone, Online könyvet Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje PDF, ingyenes Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje DJVU, ingyenes letöltések Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje TXT, letöltések Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje RTF, Online Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje FB2 , e-könyvet Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje letöltések TXT, ingyenes Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje letöltések könyvet, e-könyvet Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje download MOBI, letöltések Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje IPad, olvas Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje MOBI, olvas Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje DOC, ingyenes Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje AWZ, Download e-könyvet Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje iPad , ingyenes Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje DJVU, Download Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje DVD, olvas Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje TXT, Book Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje letöltések DJVU, Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje letöltések könyvet ingyenes, Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje letöltések könyvet pdf ingyenes, Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje pdf ingyenes, Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje letöltések könyvet epub ingyenes, Dinoszauruszok – Nagy Bandó András verses meséje ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply