Délforduló


Fordította: Székely Melinda

A színházi szöveget csak akkor tekintjük értékesnek, ha váratlan és szó szerint játszhatatlan. A színmű rejtély, amelyet a színháznak meg kell fejtenie. Ebbe néha sok időt fektet. Az elején senki sem tudta, hogyan játssza Claudelt vagy Csehovot, de a színházat, a színészi játékot éppen az változtatja meg, ha a lehetetlent kell eljátszania; a színművészet határozott változásai tehát a drámaköltővel kezdődnek; magányossága, tapasztalatlansága, még a felelőtlensége is fölöttébb becses nekünk. Mi dolgunk az avatott szerzővel, aki előírja a fényeffekteket és a színpad lejtését? A költő viszont nem tud semmit, nem ír elő semmit, az eljátszás a művészek dolga. Így lesz a homályosnak hitt Claudel idővel érthető, a lagymatagnak tartott Csehov eleven és tömör. A színművészet fordítás kérdése: a modell nehézsége, homályossága a fordítótól nyelvi, a színésztől testi és hangi leleményességet követel.

(Antoine Vitez: LArt du théâtre, 1985)
A Könyv Magyarul!


Letöltések Délforduló ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Délforduló ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  108
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  180 gr
  ISBN:
  9789632369914
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2613971 / 1146524
  Series:


  TAGS:
  Online Délforduló ebook, könyvet Délforduló FB2, Download Délforduló PDF , Download Délforduló MOBI, Online Délforduló könyvet, ingyenes letöltések Délforduló IPhone, Online könyvet Délforduló PDF, ingyenes Délforduló DJVU, ingyenes letöltések Délforduló TXT, letöltések Délforduló RTF, Online Délforduló FB2 , e-könyvet Délforduló letöltések TXT, ingyenes Délforduló letöltések könyvet, e-könyvet Délforduló download MOBI, letöltések Délforduló IPad, olvas Délforduló MOBI, olvas Délforduló DOC, ingyenes Délforduló AWZ, Download e-könyvet Délforduló iPad , ingyenes Délforduló DJVU, Download Délforduló e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Délforduló DVD, olvas Délforduló TXT, Book Délforduló letöltések DJVU, Délforduló letöltések könyvet ingyenes, Délforduló letöltések könyvet pdf ingyenes, Délforduló pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Délforduló pdf ingyenes, Délforduló letöltések könyvet epub ingyenes, Délforduló ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply