Dél és észak – Régészeti emlékek


A Földön a népek mozgása állandó. A régi népek által hátrahagyott és feltárt régészeti emlékek alapján lehet elsősorban következtetni kilétükre és mozgásukra. Európa és Ázsia egyik nagy nyelvcsaládjába tartoznak az indoeurópai és a finnugor nyelvek. Sajátos régészeti hagyatékuk és a nyelvészek által kutatott ősi múltjuk más és más képet mutat. Egész sor kiemelkedő európai régész foglalkozott már a XX. században a régészeti hagyatékukkal (főleg angol, orosz, grúz, litván és magyar szakemberek). A kötet régész szerzője ebben a könyvében elsősorban azoknak az orosz és ukrán szakembereknek a munkáit tekinti át, akik jobbára szemben állnak a zárójelben említettekkel. Szemléje az utó-paleolitikumtól (az epipaleolitikumtól), főleg az átmeneti kőkoron át, az újkőkor és a rézkor régészeti kultúráit mutatja be az olvasónak, jellemezve a déli halász-vadász, majd letelepült termelőgazdálkodást és végül nomád állattenyésztést folytató népcsoportok régészeti kultúráit, a Fekete-tenger feletti síkság és az attól északra elterülő vidékek, valamint a Kárpátok keleti vonulatától az Urálig, sőt némileg még az azon túl terjedő területeket. A jelzett hatalmas területen, miután az indoeurópaiak és a finnugor nyelveken beszélő népek ősei kiszorították északra a még régebbi ősnépeket (pl. a lappok őseit), sőt az utóbbiak maguk is a saját településeikkel feljebb, az erdős vidékekre korlátozódtak, a pre-indoeurópaiak megindultak északkeleti-keleti irányba, Ázsia síkságai felé. Mozgásukat a lovas életmódra való áttérés segíthette. A finnugor nyelveken beszélők ősei pedig az Urál hegységen is átkeltek. A régészeti kultúrák és azok mozgásának bemutatásán kívül a szerző a régészetieknél sokkal kevésbé kutatott történeti embertani anyagot is jellemzi röviden.A Könyv Magyarul!


Letöltések Dél és észak – Régészeti emlékek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Dél és észak – Régészeti emlékek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  168
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  175 gr
  ISBN:
  9789632631929
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2011
  Commodity code:
  2390632 / 1104050  TAGS:
  Online Dél és észak – Régészeti emlékek ebook, könyvet Dél és észak – Régészeti emlékek FB2, Download Dél és észak – Régészeti emlékek PDF , Download Dél és észak – Régészeti emlékek MOBI, Online Dél és észak – Régészeti emlékek könyvet, ingyenes letöltések Dél és észak – Régészeti emlékek IPhone, Online könyvet Dél és észak – Régészeti emlékek PDF, ingyenes Dél és észak – Régészeti emlékek DJVU, ingyenes letöltések Dél és észak – Régészeti emlékek TXT, letöltések Dél és észak – Régészeti emlékek RTF, Online Dél és észak – Régészeti emlékek FB2 , e-könyvet Dél és észak – Régészeti emlékek letöltések TXT, ingyenes Dél és észak – Régészeti emlékek letöltések könyvet, e-könyvet Dél és észak – Régészeti emlékek download MOBI, letöltések Dél és észak – Régészeti emlékek IPad, olvas Dél és észak – Régészeti emlékek MOBI, olvas Dél és észak – Régészeti emlékek DOC, ingyenes Dél és észak – Régészeti emlékek AWZ, Download e-könyvet Dél és észak – Régészeti emlékek iPad , ingyenes Dél és észak – Régészeti emlékek DJVU, Download Dél és észak – Régészeti emlékek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Dél és észak – Régészeti emlékek DVD, olvas Dél és észak – Régészeti emlékek TXT, Book Dél és észak – Régészeti emlékek letöltések DJVU, Dél és észak – Régészeti emlékek letöltések könyvet ingyenes, Dél és észak – Régészeti emlékek letöltések könyvet pdf ingyenes, Dél és észak – Régészeti emlékek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Dél és észak – Régészeti emlékek pdf ingyenes, Dél és észak – Régészeti emlékek letöltések könyvet epub ingyenes, Dél és észak – Régészeti emlékek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply