Dekonstruált ritmika


A munka a szerző 2010-ben megvédett doktori disszertációjának könyvalakban megjelenő változata. A disszertáció célja kettős. Egyrészt a leíró verstanban a versritmus határjelző nyomatékozhatósága leírásának elméleti és gyakorlati kiterjesztésére, illetve dekonstrukciójára vállalkozik, amennyiben a Kecskés András és Szuromi Lajos által kidolgozott, a sormértékek, mértékváltozatok és elvont versmértékek leírását a határjelző nyomatékozhatóság valószínűségi mutató- számaival ellátó, versritmusleíró gyakorlata mellé az alkotáslélektan tudattalan zenei szimmetriaképző mechanizmusának kimutatására dolgoz ki elméleti és gyakorlati-számítástechnikai hátteret (SZILSZ). Ugyanehhez az első célhoz tartozik a második fejezet, amely ennek a leíró vizsgálatnak az irodalomelméleti és egyéb tudományos kontextusát kívánja vázlatosan kibontani. A könyv elsősorban a vizsgálati módszer kidolgozására és bemutatására vállalkozik, az elméleti kontextus kifejtésére ennek megfelelően szűkebb tér jutott. A másik cél az elméleti fejezet utáni leíró verstani elemzés. A szerző kiterjesztett leíró verstani vizsgálatot folytat Weöres Sándor Magyar etűdök első sorozatán, közülük tizenkét darabot szövegesen is értékel, s ezeket olykor funkcionális verstani sugallatokkal is kiegészíti. A nyomatékozhatósági valószínűségi mutatószámok a sorképzés mint versminimum elvéből kiindulva komplex elemzési szempontok szerint súlyozzák a szótagok nyomatékértékét. A zenei szimmetriavizsgálat a sorképzés, a szegmentálhatóság, a vers létrejöttének hangzásminimumával szemben, pontosabban ennek keretéül, a ritmika dekonstrukciós háttereként a nyelv kaotikus szimmetriaképző tulajdonságaira épít: a vizsgálat az egymás mellé kerülő szótagok soroktól és értelemtől független lüktetésrendjének komplex zenei struktúráit bontja ki, melyeknek előterében a sorképzés mint versminimum, a vershangzás tagolt nyomatékrendje, a metrikai, valamint a szintaktikai struktúra felépülhet.A Könyv Magyarul!


Letöltések Dekonstruált ritmika ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Dekonstruált ritmika ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  216
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  470 gr
  ISBN:
  9786155047671
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2587593 / 1142451  TAGS:
  Online Dekonstruált ritmika ebook, könyvet Dekonstruált ritmika FB2, Download Dekonstruált ritmika PDF , Download Dekonstruált ritmika MOBI, Online Dekonstruált ritmika könyvet, ingyenes letöltések Dekonstruált ritmika IPhone, Online könyvet Dekonstruált ritmika PDF, ingyenes Dekonstruált ritmika DJVU, ingyenes letöltések Dekonstruált ritmika TXT, letöltések Dekonstruált ritmika RTF, Online Dekonstruált ritmika FB2 , e-könyvet Dekonstruált ritmika letöltések TXT, ingyenes Dekonstruált ritmika letöltések könyvet, e-könyvet Dekonstruált ritmika download MOBI, letöltések Dekonstruált ritmika IPad, olvas Dekonstruált ritmika MOBI, olvas Dekonstruált ritmika DOC, ingyenes Dekonstruált ritmika AWZ, Download e-könyvet Dekonstruált ritmika iPad , ingyenes Dekonstruált ritmika DJVU, Download Dekonstruált ritmika e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Dekonstruált ritmika DVD, olvas Dekonstruált ritmika TXT, Book Dekonstruált ritmika letöltések DJVU, Dekonstruált ritmika letöltések könyvet ingyenes, Dekonstruált ritmika letöltések könyvet pdf ingyenes, Dekonstruált ritmika pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Dekonstruált ritmika pdf ingyenes, Dekonstruált ritmika letöltések könyvet epub ingyenes, Dekonstruált ritmika ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply