Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében

Pesti Brigitta - Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében

Közönséges szokásnak látom, nagyságos uram, hogy akik írásokat nyomtatásban kibocsátják, azt is megfontolják, kit kellessék azzal feltisztelni, vagy ki neve alatt kellessék kiereszteni – írja Káldi György, közönséges szokásnak nevezve a könyv dedikáción keresztül történő szimbolikus felajánlását. A magyarországi nyomtatványok jelentős része egészen a 18. század végéig a szerzők kiadásában, de nem az ő költségükön jelent meg. A dedikációk adták az egyetlen lehetőséget, hogy a szerző nyilvánosan megszólítsa patrónusát vagy a mű megrendelőjét és kifejtse a kiadvány megjelenésével kapcsolatos (ön)reflexióit.
Ez a munka arra vállalkozik, hogy a 17. század első fele magyar nyelvű könyvtermésének teljes körű vizsgálatával választ adjon arra a kérdésre, hogy az évszázados latin nyelvű nemzetközi hagyomány mellett hogyan alakul ki és fejlődik a dedikáció műfajának magyar nyelvű eszközkészlete, valamint hogy milyen támogatásban részesül az egyre erősödő magyar nyelvű irodalom, azaz a kérdést leegyszerűsítve kik, mit és miért támogattak?A Könyv Magyarul!


Letöltések Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  496
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  640 gr
  ISBN:
  9789630977265
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2466855 / 1095991  TAGS:
  Online Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében ebook, könyvet Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében FB2, Download Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében PDF , Download Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében MOBI, Online Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében könyvet, ingyenes letöltések Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében IPhone, Online könyvet Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében PDF, ingyenes Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében DJVU, ingyenes letöltések Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében TXT, letöltések Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében RTF, Online Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében FB2 , e-könyvet Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében letöltések TXT, ingyenes Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében letöltések könyvet, e-könyvet Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében download MOBI, letöltések Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében IPad, olvas Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében MOBI, olvas Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében DOC, ingyenes Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében AWZ, Download e-könyvet Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében iPad , ingyenes Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében DJVU, Download Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében DVD, olvas Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében TXT, Book Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében letöltések DJVU, Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében letöltések könyvet ingyenes, Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében letöltések könyvet pdf ingyenes, Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében pdf ingyenes, Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében letöltések könyvet epub ingyenes, Dedikáció és mecenatúra Magyarországon a 17. század első felében ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply