Darwinregény

Judith Schalansky - Darwinregény

Milyen gyakran követelték már, hogy szülessék meg végre a fordulat regénye, amely az endékás múltat a történelemkönyvek megállapításait meghaladva magyarázza meg. Sok író próbálta megírni ezt a könyvet, vannak azonban olyan szerzők, akik tartózkodnak az ilyesfajta igazságkereséstől, akiket a történetek érdekelnek. Történetek, amelyekben emberek állnak a középpontban. Az NDK náluk szinte csak háttér: nem feledhető, de nem is elengedhetetlen. Ezeknek a szerzőknek a történeteiben az emberiség igazán nagy kérdéseiről van szó. Így van ez Judith Schalansky esetében is, aki 1980-ban az ottani Greifswaldban született. Jelenleg Berlinben él. A Darwinregénnyel elnyerte A legszebb német könyvnek járó díjat és Német Könyvdíjra is jelölték.

Csak mert léteznek kövületek, azért tudunk egyáltalán a régebbi életről. Ezek a legfontosabb bizonyítékok az evolúció folyamatára, amely a fajok változékonyságáról, közös származásáról, az elképzelhetetlenül hosszú időszakokon át megtett apró lépések rettentő erejéről szóló tan! Bizonyítják azt a tényt, hogy minden élet egymással rokon és semmi sincs egymástól elválasztva, hogy minden összetartozik, még akkor is, ha nem úgy néz ki. Számok, képletek vagy kísérletek nélküli elmélet. Aki megértette, az megértette az életet, megoldotta a világ rejtélyét.

A regény Elő-Pomerániában, Németország egyik legkevésbé fejlett régiójában játszódik. Inge Lohmark régimódi biológia-testnevelés szakos tanárnő, aki keményen és könyörtelenül tartja óráit, és közben nem veszi észre, hogy sem önmaga, sem a családja, sem a diákjai iránt nincs benne jóérzés, sem szeretet. Képtelen felfogni, hogy miért él Amerikában a lánya, és miért lett strucctenyésztő a férje. A rendszerváltás, a diákhiány, a lakosság elköltözésével fenyegetett régió: mindezek elengedhetetlen rekvizitumai az elbeszélésnek. Inge Lohmark a természet törvényeinek fennmaradásáért küzd, az elérhetetlen elérésére törekszik, ám végül meginog Darwinba vetett hite.

Schalansky nem a történelemben, nem az NDK-s múltban keresi az okokat. Nem azonosít vétkeseket: egy embert lát, aki nem a környezetétől való elszakadása miatt és nem is a külső körülmények kizárólagos hatására lett az, aki.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Darwinregény ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Darwinregény ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  222
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  280 gr
  ISBN:
  9789632792729
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2383511 / 1094203
  Series:


  TAGS:
  Online Darwinregény ebook, könyvet Darwinregény FB2, Download Darwinregény PDF , Download Darwinregény MOBI, Online Darwinregény könyvet, ingyenes letöltések Darwinregény IPhone, Online könyvet Darwinregény PDF, ingyenes Darwinregény DJVU, ingyenes letöltések Darwinregény TXT, letöltések Darwinregény RTF, Online Darwinregény FB2 , e-könyvet Darwinregény letöltések TXT, ingyenes Darwinregény letöltések könyvet, e-könyvet Darwinregény download MOBI, letöltések Darwinregény IPad, olvas Darwinregény MOBI, olvas Darwinregény DOC, ingyenes Darwinregény AWZ, Download e-könyvet Darwinregény iPad , ingyenes Darwinregény DJVU, Download Darwinregény e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Darwinregény DVD, olvas Darwinregény TXT, Book Darwinregény letöltések DJVU, Darwinregény letöltések könyvet ingyenes, Darwinregény letöltések könyvet pdf ingyenes, Darwinregény pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Darwinregény pdf ingyenes, Darwinregény letöltések könyvet epub ingyenes, Darwinregény ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply