Cuchulain, az ulsteri hős

Augusta Gregory - Cuchulain, az ulsteri hős

"Kelj fel, Cuchulain! – mondta ekkor Curoi. – Egy sem akad Ulster hősei között, bármilyen merészek legyenek is, aki hozzád fogható lenne bátorságban, tettekben és igazszívűségben. Írország harcosainak bajnoki címe mostantól a tiéd, és vele a Bajnok Porciója, és a te feleségedet illeti meg az első hely Ulster asszonyai között. Mától fogva bárki próbálja is önmagát elibéd helyezn, – folytatta – népem esküjére mondom, nagy veszélyben lesz az élete."

Az olvasó Lady Augusta Gregory kétrészes középkori ír mese- és hőstörténet-gyűjteményének második kötetét tartja a kezében. Az Istenek és harcosok után bizonyos tekintetben más világba kalauzol ez a könyv: a legnagyobb mitikus ír hős, Cuchulain hősiességének emel képzeletbeli szobrot. Ezeknek az úgynevezett ulsteri mondakörbe tartozó történeteknek igen jelentős politikai szerepük volt a 19. század végén és a 20. század elején az ír függetlenségi mozgalom és ideológia formálódásában. Ám a mai olvasó számára az élvezetet elsősorban a szép szerelmek, a hősies helytállások, a fordulatos csaták, valamint az izgalmas próbatételek és kalandok nyújtják.
A lenyűgöző történeteket magyar szakértők jegyzetei kísérik, hogy elhelyezzék a korabeli ír szokások, hiedelmek társadalmi keretein belül; a nevek kiejtését pedig útmutató könnyíti meg.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Cuchulain, az ulsteri hős ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Cuchulain, az ulsteri hős ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  368
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  690 gr
  ISBN:
  9789636431761
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2209839 / 1065998
  Series:


  TAGS:
  Online Cuchulain, az ulsteri hős ebook, könyvet Cuchulain, az ulsteri hős FB2, Download Cuchulain, az ulsteri hős PDF , Download Cuchulain, az ulsteri hős MOBI, Online Cuchulain, az ulsteri hős könyvet, ingyenes letöltések Cuchulain, az ulsteri hős IPhone, Online könyvet Cuchulain, az ulsteri hős PDF, ingyenes Cuchulain, az ulsteri hős DJVU, ingyenes letöltések Cuchulain, az ulsteri hős TXT, letöltések Cuchulain, az ulsteri hős RTF, Online Cuchulain, az ulsteri hős FB2 , e-könyvet Cuchulain, az ulsteri hős letöltések TXT, ingyenes Cuchulain, az ulsteri hős letöltések könyvet, e-könyvet Cuchulain, az ulsteri hős download MOBI, letöltések Cuchulain, az ulsteri hős IPad, olvas Cuchulain, az ulsteri hős MOBI, olvas Cuchulain, az ulsteri hős DOC, ingyenes Cuchulain, az ulsteri hős AWZ, Download e-könyvet Cuchulain, az ulsteri hős iPad , ingyenes Cuchulain, az ulsteri hős DJVU, Download Cuchulain, az ulsteri hős e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Cuchulain, az ulsteri hős DVD, olvas Cuchulain, az ulsteri hős TXT, Book Cuchulain, az ulsteri hős letöltések DJVU, Cuchulain, az ulsteri hős letöltések könyvet ingyenes, Cuchulain, az ulsteri hős letöltések könyvet pdf ingyenes, Cuchulain, az ulsteri hős pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Cuchulain, az ulsteri hős pdf ingyenes, Cuchulain, az ulsteri hős letöltések könyvet epub ingyenes, Cuchulain, az ulsteri hős ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply