Csillagmajor

Lázár Ervin - Csillagmajor

A Csillagmajor ott van, ahol a föld összeér az éggel, a valóság a látomással, a reménytelenség a csodával, a pusztulás a feltámadással, a szociografikus próza a szárnyaló lírával, ahol korhadt gyökérből mitikus fa nő.
Lázár Ervin élete végéig nem tudott szabadulni szülőföldje mágneses vonzásától. Írói képzelőerejének legfőbb forrása a gyermeki fantáziavilág és a pusztai emberek sajátos mitológiája, fantasztikummal átszőtt archaikus hiedelemvilága. Újra és újra visszatért hozzá, újra és újra megírta a pusztát. Ennek az állandó alkotói küzdelemnek a legsűrűbb ötvözete ez az elbeszélésciklus, amelyben gyermekkora valóságos figuráit gyúrta össze sárból és vérből. A pusztulásra ítélt uradalmi majort Csillagmajorként teremtette újjá és tette örökkévalóvá.

"[…] ahelyett, hogy csitult volna a vérzés, most még jobban nekikezdett, vérszökőkút tört fel a halott melléből, bepermetezte a lórédomb melletti árokban burjánzó bokrok leveleit, a papsajtok mintha rubinokkal ékesítették volna föl magukat, bíborban ragyogott a csikókarám földje, Rácpácegres földjének színe versenyre kelt a hajnali ég vörösével. Vérben úszott minden, a vérfolyam elindult a szántóföldeken át Sárszentlőrinc felé, végighömpölygött az országúton, fittyet hányva a természet törvényeinek fölfelé folyt a domboknak, ellepte a grófi szőlőt, ment Pálfának, Felsőrácegresnek, széles, vastag sugárban ömlött a Sióba, vöröslött a Sió vize."
A Könyv Magyarul!


Letöltések Csillagmajor ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Csillagmajor ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  244
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  314 gr
  ISBN:
  9789632274980
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2707076 / 1169601  TAGS:
  Online Csillagmajor ebook, könyvet Csillagmajor FB2, Download Csillagmajor PDF , Download Csillagmajor MOBI, Online Csillagmajor könyvet, ingyenes letöltések Csillagmajor IPhone, Online könyvet Csillagmajor PDF, ingyenes Csillagmajor DJVU, ingyenes letöltések Csillagmajor TXT, letöltések Csillagmajor RTF, Online Csillagmajor FB2 , e-könyvet Csillagmajor letöltések TXT, ingyenes Csillagmajor letöltések könyvet, e-könyvet Csillagmajor download MOBI, letöltések Csillagmajor IPad, olvas Csillagmajor MOBI, olvas Csillagmajor DOC, ingyenes Csillagmajor AWZ, Download e-könyvet Csillagmajor iPad , ingyenes Csillagmajor DJVU, Download Csillagmajor e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Csillagmajor DVD, olvas Csillagmajor TXT, Book Csillagmajor letöltések DJVU, Csillagmajor letöltések könyvet ingyenes, Csillagmajor letöltések könyvet pdf ingyenes, Csillagmajor pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Csillagmajor pdf ingyenes, Csillagmajor letöltések könyvet epub ingyenes, Csillagmajor ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply