Csak egyet, de kétszer

Hajdu Péter - Csak egyet, de kétszer

Hogyan működnek Mikszáth Kálmán szövegei? Mintegy száz éve próbáljuk, próbálgatjuk megérteni ezt a nagy írót, de a feladat egyáltalán nem könnyű. Egyrészt a különböző szövegek sem ugyanúgy működnek, másrészt a jelenlegi Mikszáth-kánon túlságosan szűknek látszik, harmadrészt a kanonizált szövegek is mindig tartogatnak meglepetéseket. Hajdu Péter elemzései megmutatják, mekkora tétjei vannak a Mikszáth-olvasásnak, hogy a Mikszáth-szövegek értelmezéséhez égetően aktuális elméleti problémákkal kell szembenézni. A gondolatmenet főszerepeit a metafora, a relativizmus, az elbeszélésciklus, az anekdota és a fragmentaritás fogalmai játsszák. A könyv lapjain a következő írások kerülnek szóba: A dialketus, A gyerekek, A hosszú életűek, A jelek mesterei, A jó palócok, A kanál, A kaszát vásárló paraszt, A kecskeméti kínos ügy, A kishirdetések, A Krúdy Kálmán csínytevései, A litavai erdő, A Noszty fiú esete Tóth Marival, A romanticizmus, A sipsirica, A szemrémes asszony, A szüle, Ahol a víz is virágzik, Az apám ismerősei, Az öregek, Beszterce ostroma, Egy homályos történet, Galamb a kalitkában, Huszár a teknőben, Jasztrabék pusztulása, Jókai Mór élete és kora, Királylátogató parasztok, Különös vevő, Látogatás egy alakomnál, Mikor a sírkövet hoztuk, Mikor utolsó földesurunk a deszkán feküdt, Minden asszony, asszony, Prakovszky, a siket kovács, Szeged, Tertium comparationis.A Könyv Magyarul!


Letöltések Csak egyet, de kétszer ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Csak egyet, de kétszer ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  268
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  290 gr
  ISBN:
  9789639567627
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2005
  Commodity code:
  2000804 / 1080724
  Series:


  TAGS:
  Online Csak egyet, de kétszer ebook, könyvet Csak egyet, de kétszer FB2, Download Csak egyet, de kétszer PDF , Download Csak egyet, de kétszer MOBI, Online Csak egyet, de kétszer könyvet, ingyenes letöltések Csak egyet, de kétszer IPhone, Online könyvet Csak egyet, de kétszer PDF, ingyenes Csak egyet, de kétszer DJVU, ingyenes letöltések Csak egyet, de kétszer TXT, letöltések Csak egyet, de kétszer RTF, Online Csak egyet, de kétszer FB2 , e-könyvet Csak egyet, de kétszer letöltések TXT, ingyenes Csak egyet, de kétszer letöltések könyvet, e-könyvet Csak egyet, de kétszer download MOBI, letöltések Csak egyet, de kétszer IPad, olvas Csak egyet, de kétszer MOBI, olvas Csak egyet, de kétszer DOC, ingyenes Csak egyet, de kétszer AWZ, Download e-könyvet Csak egyet, de kétszer iPad , ingyenes Csak egyet, de kétszer DJVU, Download Csak egyet, de kétszer e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Csak egyet, de kétszer DVD, olvas Csak egyet, de kétszer TXT, Book Csak egyet, de kétszer letöltések DJVU, Csak egyet, de kétszer letöltések könyvet ingyenes, Csak egyet, de kétszer letöltések könyvet pdf ingyenes, Csak egyet, de kétszer pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Csak egyet, de kétszer pdf ingyenes, Csak egyet, de kétszer letöltések könyvet epub ingyenes, Csak egyet, de kétszer ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply