Büntetésipar


“Figyelmeztetésnek szánom e könyvet…” – írja a mű előszavában Nils Christie norvég jogász, szociológus, az Oslói Egyetem kriminológia-professzora, aki az elmúlt évtizedekben a “börtönbüntetés” filozófiai és szociológiai kérdéseit kutatta. Arra hívja fel figyelmünket, hogy a büntetések napjainkban sokkal valóságosabb veszélyt jelentenek, mint maguk a bűntettek. Első hallásra talán kicsit mosolygunk ezen az állításon, hiszen a legkézenfekvőbb megoldás, ha társadalmunk bűncselekményt elkövető tagjait jó hosszú időre bebörtönözzük, társadalmon kívülivé tesszük. Ez is egyfajta bűnmegelőzés. A kérdés csupán az: a börtönbüntetés – túl a szabadságelvonás okozta fájdalmon – valóban hatékony megoldás-e a bűnözés kezelésére? Valóban megoldás lehet-e a társadalmi és gazdasági változások következményeinek (árnyoldalainak) kezelésére? Olyan jelenségekére, mint a jövedelemhez, a vagyonhoz vagy a fizetett munkához való egyenlőtlen hozzáférés.
A szerző magyarul 1991-ben megjelent A fájdalom korlátai című művében arra a végkövetkeztetésre jut, hogy a büntetésben megnyilvánuló erőszak csak a társadalom tehetetlenségét fejezi ki. E tézisen alapul a Büntetőipar mondanivalója is, érvrendszere és a vizsgált területek azonban félelmetesen új dimenziók felé kalauzolják az olvasót. A számos “nehéz” adatot és elemzést egyszerűen és könnyed stílusban mutatja be, így nemcsak a szakemberek, az egyetemi hallgatók, de az érdeklődő laikusok számára is igazi olvasmányélményt nyújt.A Könyv Magyarul!


Letöltések Büntetésipar ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Büntetésipar ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  220
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  244 gr
  ISBN:
  9633896592
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2004
  Árukód:
  2099173 / 1013840
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Büntetésipar ebook, könyvet Büntetésipar FB2, Download Büntetésipar PDF , Download Büntetésipar MOBI, Online Büntetésipar könyvet, ingyenes letöltések Büntetésipar IPhone, Online könyvet Büntetésipar PDF, ingyenes Büntetésipar DJVU, ingyenes letöltések Büntetésipar TXT, letöltések Büntetésipar RTF, Online Büntetésipar FB2 , e-könyvet Büntetésipar letöltések TXT, ingyenes Büntetésipar letöltések könyvet, e-könyvet Büntetésipar download MOBI, letöltések Büntetésipar IPad, olvas Büntetésipar MOBI, olvas Büntetésipar DOC, ingyenes Büntetésipar AWZ, Download e-könyvet Büntetésipar iPad , ingyenes Büntetésipar DJVU, Download Büntetésipar e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Büntetésipar DVD, olvas Büntetésipar TXT, Book Büntetésipar letöltések DJVU, Büntetésipar letöltések könyvet ingyenes, Büntetésipar letöltések könyvet pdf ingyenes, Büntetésipar pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Büntetésipar pdf ingyenes, Büntetésipar letöltések könyvet epub ingyenes, Büntetésipar ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply