Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában


Kötetünk egy induló vallásantropológiai sorozat első tagja, amelyben magyarországi, erdélyi terepeken, valamint archivális forrásokon végzett vizsgálatok eredményeit adjuk közre. A szerzők nagyrészt a Pécsi Tudományegyetem Néprajz-Kulturális Antropológia Tanszékén 2013-ban alakult munkacsoport tagjai, hozzájuk csatlakozott néhány más egyetemeken tevékenykedő kollégájuk is. A kötet részint évek óta folyó kutatások összefoglalása, részint az új kutatások kezdetét is dokumentálja: a boszorkányság magyarországi, valamint közép- és kelet-európai megnyilvánulásait, a természetfelettivel való kapcsolat mediátorainak szélesebb rendszerében, a kölcsönhatások kontextusában értelmezve, továbbá a közelmúltban napvilágra került páratlan gazdagságú forrásanyagra támaszkodva. A kötet első tanulmánya a magyarországi boszorkányüldözés rövid történetébe illesztve ad áttekintő elemzést a hazai kutatásokról a 18. századtól napjainkig. Ezt követik a katolikus és protestáns demonológia világképalkotó, a népi kultúrát befolyásoló szerepét feltáró cikkek, amelyek az egyháztörténet és jogtörténet, valamint az egyházi elit nézőpontjából vizsgálják a kora újkor boszorkánysággal kapcsolatos eseményeit, a háttérben a felvilágosodás eszméinek térhódításával, a babonaellenes küzdelemmel 17401848 között. A boszorkányüldözés írott dokumentumait, perjegyzőkönyveit felhasználó tanulmányok a kora újkori városi és falusi boszorkányvádak társadalmi és kulturális kontextusának mikrotörténeti elemzését nyújtják. A kora újkori közösségek mágikus szakértőinek: gyógyítóknak, tudósoknak, táltosoknak a vizsgálata is tárgyát képezi néhány cikknek, amelyeknek a szerzői a kora újkori és a jelenkori mágikus piac rekonstruálásával a gyógyítók, nézők és táltosok tevékenységét, a boszorkányság rendszerében betöltött szerepét térképezik fel. Két nyelvészeti megközelítésű tanulmány, majd tárgy-, személynév- és helynévmutató zárja a kötetet. A könyvet szívesen ajánljuk a humán tudományok képviselőinek, de a művelt nagyközönség számára is tanulságos lehet e sokakat vonzó témák változatos tudományos megközelítése.

Szerkesztette Klaniczay Gábor és Pócs Éva.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  524
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  890 gr
  ISBN:
  9789635069439
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2602735 / 1145090
  Series:


  TAGS:
  Online Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában ebook, könyvet Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában FB2, Download Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában PDF , Download Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában MOBI, Online Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában könyvet, ingyenes letöltések Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában IPhone, Online könyvet Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában PDF, ingyenes Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában DJVU, ingyenes letöltések Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában TXT, letöltések Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában RTF, Online Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában FB2 , e-könyvet Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában letöltések TXT, ingyenes Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában letöltések könyvet, e-könyvet Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában download MOBI, letöltések Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában IPad, olvas Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában MOBI, olvas Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában DOC, ingyenes Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában AWZ, Download e-könyvet Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában iPad , ingyenes Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában DJVU, Download Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában DVD, olvas Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában TXT, Book Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában letöltések DJVU, Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában letöltések könyvet ingyenes, Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában letöltések könyvet pdf ingyenes, Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában pdf ingyenes, Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában letöltések könyvet epub ingyenes, Boszorkányok, varázslók és démonok Közép-Kelet-Európában ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply