Borderline szindróma és patológiás nárcizmus


O. Kernberg ebben a könyvében szisztematikus elemzését adja a borderline (határeseti) személyiségnek. Végigveszi a borderline patológiát strukturális, genetikus-dinamikus szempontból, valamint áttekinti az általa jellemzőnek tartott tüneteket és tünetegyütteseket. Külön fejezet foglalkozik a kórkép diagnózisával, prognózisával és kezelésének kérdéseivel. Ezen túlmenően található a könyvben egy fejezet, amely a nárcisztikus személyiségzavar patológiai és terápiás kérdéseivel foglalkozik, mivel ezt a problémakört a szerző rendkívül fontosnak tartja és mivel ezen kórképnek sok vonatkozása van a borderline patológiához.

Az eredeti mű, amelynek alapján a fordítás készült, tulajdonképpen cikkgyűjtemény, ezért sok ismétlés fordul elő benne. Hogy csökkentsük az ismétléseket, egyes fejezeteket megrövidítettünk, másokat pedig kihagytunk. Így is előfordul, hogy ugyanaz a megállapítás vagy leírás többször visszatér a szövegben, ezt azonban szükségesnek tartjuk, tekintettel a téma nehézségére és a szemléletmódra, amely Magyarországon még nem elterjedt. O. Kernberg ugyanis a kórkép pszichopatológiai elemzése során a legújabb én-pszichológiai eredményeket ötvözi az analitikus eredetű tárgykapcsolati elmélettel. Ma a szerző orvos-igazgatója a New York Hospitál Cornell Medical Centernek és ugyanakkor a Columbia Egyetem pszichiátria professzora. Három évtizede foglalkozik a borderline kórkép kutatásával, korábban a Menninger Alapítvány keretében. A Journal ofthe American Psychoanalytic Association egyik szerkesztője.

Könyvei: Psychotherapy and Psychoanalysis (1972), Object Relations Theory and Clinical Psychoanalysis (1976), Internál Word and External Reality (1980), Severe Personality Disorders (1984).
A fordítás alapjául szolgáló mű a Borderline Conditions and Pathological Narcissism (1975) O. Kernberg első könyve, amely magyar nyelven megjelenik.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Borderline szindróma és patológiás nárcizmus ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Borderline szindróma és patológiás nárcizmus ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  156
  Cover:
  STITCHED
  Weight:
  210 gr
  ISBN:
  9630404613
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:
  2099336 / 1013883
  Series:


  TAGS:
  Online Borderline szindróma és patológiás nárcizmus ebook, könyvet Borderline szindróma és patológiás nárcizmus FB2, Download Borderline szindróma és patológiás nárcizmus PDF , Download Borderline szindróma és patológiás nárcizmus MOBI, Online Borderline szindróma és patológiás nárcizmus könyvet, ingyenes letöltések Borderline szindróma és patológiás nárcizmus IPhone, Online könyvet Borderline szindróma és patológiás nárcizmus PDF, ingyenes Borderline szindróma és patológiás nárcizmus DJVU, ingyenes letöltések Borderline szindróma és patológiás nárcizmus TXT, letöltések Borderline szindróma és patológiás nárcizmus RTF, Online Borderline szindróma és patológiás nárcizmus FB2 , e-könyvet Borderline szindróma és patológiás nárcizmus letöltések TXT, ingyenes Borderline szindróma és patológiás nárcizmus letöltések könyvet, e-könyvet Borderline szindróma és patológiás nárcizmus download MOBI, letöltések Borderline szindróma és patológiás nárcizmus IPad, olvas Borderline szindróma és patológiás nárcizmus MOBI, olvas Borderline szindróma és patológiás nárcizmus DOC, ingyenes Borderline szindróma és patológiás nárcizmus AWZ, Download e-könyvet Borderline szindróma és patológiás nárcizmus iPad , ingyenes Borderline szindróma és patológiás nárcizmus DJVU, Download Borderline szindróma és patológiás nárcizmus e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Borderline szindróma és patológiás nárcizmus DVD, olvas Borderline szindróma és patológiás nárcizmus TXT, Book Borderline szindróma és patológiás nárcizmus letöltések DJVU, Borderline szindróma és patológiás nárcizmus letöltések könyvet ingyenes, Borderline szindróma és patológiás nárcizmus letöltések könyvet pdf ingyenes, Borderline szindróma és patológiás nárcizmus pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Borderline szindróma és patológiás nárcizmus pdf ingyenes, Borderline szindróma és patológiás nárcizmus letöltések könyvet epub ingyenes, Borderline szindróma és patológiás nárcizmus ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply