Bioételek gabonából

Kútvölgyi Mihály - Bioételek gabonából

Jó fél évszázada gyerekkoromban Üllőn a Berkes utcában még csépeltek a gazdáknál. Pajtásaimmal ott lábatlankodtunk a gépeknél, a kezünkkel szeleltük a magokat és úgy ettük. Édesanyám mindig mondta nekem, jól nézd meg, kisfiam, mert minden búzaszemen ott van Jézus arcképe. Én nagyítót is szereztem, és úgy nézegettem. Azóta már tudom, a búza a legértékesebb gabonafélénk, a lisztjéből sütött kenyér pedig szakrális anyag, a magyarság szent eledele. De a búza mellett a rozs, az árpa, a köles vagy akár a hajdina is az adott táj és az ott élő emberi közösség meghatározó élelme és takarmánya. Mert nem csak kenyér sül a gabonafélékből, de számtalan étel és ital is készül belőlük. Könyvünk ezekből ad ízelítőt. A Kárpát-medence egész területéről, a magyarlakta vidékekről gyűjtöttük a könyv anyagát. Sokan elárulták a régi, féltve őrzött recepteket. És ha otthon ezeket az ételeket megfőzik, a rejtekekből előkerülnek a régi ízek és zamatok: ezek őrzik az ősi tudást, azt hogy a gabona magvak a betakarítást követően tovább élnek. Éppen ezért hívja még a ma élő magyarság is sok helyütt a gabonát életnek.
A könyvben olvasható ételekhez az alapanyagok bio boltokban szerezhetők be.
Ambrus Lajos író bevezetőjével és Roszik Péter, ökológiai gazdálkodási szaktekintély, zárószavával a biogazdálkodásrólA Könyv Magyarul!


Letöltések Bioételek gabonából ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Bioételek gabonából ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  128
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  880 gr
  ISBN:
  9789639614710
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2212079 / 1067971  TAGS:
  Online Bioételek gabonából ebook, könyvet Bioételek gabonából FB2, Download Bioételek gabonából PDF , Download Bioételek gabonából MOBI, Online Bioételek gabonából könyvet, ingyenes letöltések Bioételek gabonából IPhone, Online könyvet Bioételek gabonából PDF, ingyenes Bioételek gabonából DJVU, ingyenes letöltések Bioételek gabonából TXT, letöltések Bioételek gabonából RTF, Online Bioételek gabonából FB2 , e-könyvet Bioételek gabonából letöltések TXT, ingyenes Bioételek gabonából letöltések könyvet, e-könyvet Bioételek gabonából download MOBI, letöltések Bioételek gabonából IPad, olvas Bioételek gabonából MOBI, olvas Bioételek gabonából DOC, ingyenes Bioételek gabonából AWZ, Download e-könyvet Bioételek gabonából iPad , ingyenes Bioételek gabonából DJVU, Download Bioételek gabonából e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Bioételek gabonából DVD, olvas Bioételek gabonából TXT, Book Bioételek gabonából letöltések DJVU, Bioételek gabonából letöltések könyvet ingyenes, Bioételek gabonából letöltések könyvet pdf ingyenes, Bioételek gabonából pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Bioételek gabonából pdf ingyenes, Bioételek gabonából letöltések könyvet epub ingyenes, Bioételek gabonából ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply